miercuri, mai 15, 2024
AcasăSportPerformanță de excepție pentru CS Ardex Botoșani la prima participare în Divizia...

Performanță de excepție pentru CS Ardex Botoșani la prima participare în Divizia A la tenis de masă

Performanță extraordinară a celor de la CS Ardex Botoșani. La primul sezon din istorie în elita tenisului de masă din România, gruparea locală s-a clasat pe un meritoriu loc 4, îndeplinindu-și obiectivul stabilit la startul campionatului, respectiv menținerea în Divizia A.

După ce au terminat turul din toamna anului trecut pe locul 3, în urma rezultatelor înregistrate în returul care a avut loc recent la Lugoj, botoșănenii au încheiat  sezonul Campionatului Național al Diviziei A, pe locul 4.

Prin această clasare, CS Ardex, singura reprezentantă din zona Moldovei la acest nivel, a reușit astfel din nou o performanță extraordinară după promovarea în premieră în elita tenisului de masă din țara noastră. Performanța este cu atât mai mare dacă ținem cont că gruparea botoșăneană este singura structura din cadrul Seriei I cu statut privat pe bază de autofinanțare.

După debutul dezastruos de la Lugoj, președintele Popescu a „invocat” toți „Sfinții!”

Într-o locație splendidă și cu o organizare impecabilă sub egida Federației Române de Tenis de Masă (FRTM), echipa botoșăneană condusă de președintele Doru Viorel Popescu, care i-a avut în componență pe Alexandru Aga, Vlad Albu, Cătălin Albu și Cătălin Sumanaru, (n.r. Ciprian Onufrei a absentat din cauza unor probleme medicale), a început dezastruos, cedând pe linie primele trei meciuri susținute.

Primul meci a fost cedat cu 3-0 în fața celor de la CSM Craiova, dispută din care botoșănenii au ieșit destul de șifonați având în vedere că l-au pierdut și pe Cătălin Sumanaru acesta devenind indisponibil din cauza unor probleme muscular care i-au recidivat.

„Din acel moment s-a produs un dezechilibru în alcătuirea echipei. Cu trecerea timpului ceilalți trei jucători au început să acuze probleme medicale, având simptome gripale. În acest sens am avut tot sprijinul serviciilor medicale prompte, prezente la această competiție, cărora le mulțumesc pe această cale. Au urmat rând pe rând si celelalte jocuri în care mă rugam ca starea lor de sănătate să revină cât de cât spre normal”, a declarat Doru Viorel Popescu, președintele CS Ardex.

Eșecul din debut cu oltenii, a fost urmat de încă două la rând, cu CSM Constanța (3-1) și CSA Steaua (3-2), iar Doru Viorel Popescu se gândea la cel mai negru scenariu. „Sfinții” pe care președintele i-a „invocat” după cele trei înfrângeri consecutive au avut darul de a-i revigora cât de cât pe elevii săi, care au reușit să lege trei succese consecutive (n.r. CS Ardex – CSM Bistrița 3-0, CS Ardex – SCM Dunărea Giurgiu 3-2 și CS Ardex – CSS Sf. Gheorghe 3-2), victorii care au făcut ca gruparea botoșăneană să se claseze la finalul campionatului pe locul 4.

Doru Viorel Popescu: „Evidențiez un singur lucru: obiectiv îndeplinit!”

„Chiar dacă jucătorii au evoluat la capacitate de 60 – 70 % din potențial din cauza problemelor medicale, am văzut cum au strâns din dinți la masa de joc, dând dovadă de o ambiție ieșită din comun, reușind până la final victorii ce au menținut județul Botoșani pe harta Diviziei Naționale A de tenis de masă. Locul 4 obținut la finalul campionatului arată faptul că locul nostru este între cele mai bune 16 echipe din România la nivelul Diviziei A.

Remarc și felicit întreaga echipă pentru abordarea și evoluția din acest retur. Urmează o bine meritată pauză competițională, în care prioritara este refacerea din punct de vedere medical a întregului lot de jucători. Dacă trag linie constat că jucătorii mei s-au autodepășit din toate punctele de vedere, iar pentru acest lucru spun <<jos pălăria>> pentru băieții mei. Ar mai fi multe de spus, dar țin să evidențiez un singur lucru: obiectiv îndeplinit”, a afirmat Doru Viorel Popescu.

Președintele CS Ardex Botoșani: „Respect celor care au crezut în noi!”

Președintele CS Ardex Botoșani a ținut pe lângă felicitările adresate jucătorilor să mulțumesc celor care au fost alături de echipă și au oferit sprijin financiar și moral în acest parcurs la debutul în Divizia Națională A de tenis de masă.

„Respect celor care au crezut în noi. Sperăm că nu v-am dezamăgit. Bucuria noastră să fie și bucuria voastră pentru că datorită vouă a fost posibil acest rezultat istoric pentru tenisul de masă botoșănean la nivel de performanță. Și cum doar rezultatele vorbesc, mulțumim <<Monitorului de Botoșani>>, pentru profesionalismul de care dați dovadă și pentru promovarea necondiționată a performanțelor obținute de singura echipă din toate timpurile în tenisul de masă botoșănean ce evoluează în sportul de performanță la nivel de Divizie Națională A”, a conchis Doru Viorel Popescu, președintele CS Ardex Botoșani.

CS Ardex a promovat după un meci de baraj

CS Ardex Botoșani a reușit promovarea în Divizia Națională A de tenis de masă după un meci extrem de disputat împotriva bucureștenilor C.S. TTT. Astfel, după ce în prima zi a barajului au câștigat cu 3-1 (turul), a doua zi botoșănenii au pierdut cu același scor, dubla terminându-se cu scorul de 4-4. Departajarea s-a făcut la punctaveraj, botoșănenii acumulând 306 puncte, în timp ce bucureștenii au avut 289 de puncte.

Clubul a fost la un pas de desființare

Cu toate acestea, CS Ardex a fost la un pas să nu se prezinte la meciul de baraj din cauza problemelor financiare, președintele clubului fiind întors în ultimul moment de către jucători, care au ținut morțiș să intre în istoria Botoșaniului chiar dacă acest lucru ar fi însemnat să vină cu bani de acasă. Bugetul CS Ardex Botoșani este alcătuit în continuare în mare parte din sponsorizări, motiv pentru care conducerea clubului a lansat un apel la cei care doresc să se alăture în continuare echipei și a o sprijini în drumul către marea performanță, să nu ezite și să contribuie indiferent de sumă.

Mai jos aveți și contul CS Ardex Botoșani, unde cei care iubesc sportul, pot contribui, indiferent de sumă: RO 67 BTRL RONC RT 03 5936 8901.

Rezultate retur CS Ardex Botoșani

CS Ardex – CSM Craiova 0-3
CS Ardex – CSM Constanța 1-3
CS Ardex – CSA Steaua 2-3
CS Ardex – CSM Bistrița 3-0
CS Ardex – SCM Dunărea Giurgiu 3-2
CS Ardex – CSS Sf. Gheorghe 3-2
*) CSTM Dej – s-a retras din returul campionatului

Clasament final Seria I Divizia A
1 CSM Constanța
2 CSM Craiova
3 CSA Steaua
4 CS Ardex
5 SCM Dunărea Giurgiu
6 CSS Sf. Gheorghe
7 CSM Bistrița – retorgradată

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.5 ° C
14.6 °
11.1 °
48 %
2.2kmh
100 %
mie
11 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
15 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot ăsta rămâne cel mai bun sistem antifurt la români. Mai ales că e și ieftin.

EDITORIAL

O vorbă înțeleaptă, larg răspândită, spune că gusturile nu se discută. Sunt întru totul de acord că deosebirile structurale care există între oameni afectează...

EPIGRAMA ZILEI

Au plecat toți în vacanță Chiar de nu și-au fixat ruta, Au lăsat în schimb, în clanță, Un bilet : NEAM DUS CU PLUTA !   Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...