MATRIŢA ZILEI – 29.12.2021/19.10.15.6.

11111
2222 5
6 99

FOC – 1,5,9 – 8 elemente

APĂ – 2,6 – 5 elemente

AER – 3,7 -0 elemente

PĂMÂNT – 4,8 – 0 elemente

 

Vibrația zilei de azi este dată de energia cifrei 2 și aduce tendința de protecție, de atingere a perfecțiunii în contextul dualității care mereu împarte orice aspect al lumii în elemente contrarii de forțe egale. Perfecțiunea este relativă, la fel ca și binele sau răul, frumosul sau urâtul, pacea sau războiul, etc. De aceea, e posibil ca orgoliul nostru să se umfle azi în pene deoarece apără cu strășnicie una din fațetele monedei, fără a mai lua în calcul existența certă a celeilalte. La nivel de viziune colectivă (99) aduce un pic de tiranie, dar spargerea tiparelor (5)se face fără doar și poate, astfel încât fanatismul și dictatura în numele unei ideologii (11111), idei sau perspective sunt răsturnate de echilibrul și armonia (6) ce vin din simțiri profunde și clarvăzătoare (2222), adică din suflet. Aventura și setea de cunoașterea a adevărului sunt într-adevăr protejate de energia feminină a lui 2, iar deciziile, alegerile și preluarea controlului se fac cu calm și cu diplomație, după dezbrăcarea de judecăți, după dizolvarea criticii ce apare pe fond de neacceptare a diversității realităților, după ce ascultăm cu atenție ce ne transmite sufletul nostru, vocea interioară.

Ziua de azi este înțesată de provocări, de tensiuni, suntem ațâțați cumva să intrăm în diverse polemici, în care ceilalți au tendința de a ne spune prin intermediul unui orgoliu nemăsurat câtă dreptate au ei și cum adevărul lor este de necontestat. E posibil să ne transmită aceste idei cu furie, cu revoltă, cu dispreț, dar asta numai pentru că ezită, că se simt nesiguri pe propriul adevăr, dorind prin aceste tentative de convingere forțată, să îi validăm, pentru că stima lor de sine se află sub nivelul critic, întrucât s-au deconectat de la ghidul lor interior, lăsându-și mintea și dependența de lumea materială, să le acapareze sinele autentic. Cu toate că aceste lucruri par la prima vedere ceva negativ, 2 ne ajută să privim dincolo de ele și să găsim latura pozitivă, respectiv să ne raportăm la acei oameni cuprinși de disperarea validării exterioare și de angoasa neiubirii, ca la niște ființe rănite, să îi tratăm cu compasiune, cu fermitate, să îi sprijinim, să fim alături de ei în caz că ne solicită ajutorul, sfatul sau opinia personală. Este de preferat să evităm să le intrăm în joc, pentru că îi destabilizăm și mai tare și cea mai mare atenție este să ocolim rolul de salvator, pentru că vom deveni călăi aprigi iar vina va fi aruncată asupra noastră, ca o minge fierbinte. Sub nicio formă nu trebuie să o prindem. Mai bine ne retragem din orice discuție sau interacțiune până când spiritele se calmează. De asemenea, este valabilă și pentru noi această idee. Adevărul nostru este personal și e util să îl păstrăm pentru noi, fără a-l impune altora. Pentru că, știți vorba aceea ”râde ciob de oală spartă”.

Pe plan material, totul se află în grafic, avem destulă voință pentru a atinge obiectivele stabilite, avem energie din plin, precum și o doză de cunoaștere care ne ajută extraordinar de mult în sinteza evenimentelor zilei. Pe plan emoțional, relațional, ar fi util să fim cu băgare de seamă la asumarea a tot ce spunem, facem, negociem pentru că noi stabilim direcția în care dorim să meargă acele relații și subconștientul nostru ne va împinge la acele acțiuni de consolidare sau rupere, frângere a lor. Înainte de a face sau spune ceva, e util să ne amintim de vocea interioară și sa întrebăm sufletul ce e de făcut, pentru că mintea știe deja în ce direcție ne îndreaptă. Sufletul are, în schimb prioritate. Încă o precizare importantă se referă la tendința noastră de a ne raporta la la evenimente, situații, oameni, proiecte viitoare bazate pe experiențele din trecut, indiferent că sunt plăcute sau nu. Ideea e să renunțăm la așteptări și la tiparele vechi, lăsând experiențele trecutului, acolo unde le e locul, pentru că viitorul poate fi schimbat prin prezent și prin starea de prezență care ne oferă oportunitatea observatorului care se ferește de rafala de gânduri și emoții disfuncționale și oferă soluții și altenative mature și funcționale la situațiile ce apar.

Recomandarea zilei. Întrucât focul zilei arde puternic , apa îl domolește, însă fără a-l stinge. Energia lui 2 are puterea de a calma lucrurile azi și nu e întâmplător, pentru că altfel focul ar mistui tot, iar Universul reglează cu mare talent orice situație aflată în dezechilibru. Rezultatele zilei (lipsă 3) depind de modul în care ne raportăm la evenimente și de munca noastră interioară (lipsă 4), de conexiunea cu planurile subtile, cu profunzimile sinelui (lipsă 7) și de felul în care planificăm, organizăm, gestionăm și controlăm propriile trăiri și gânduri (lipsă 8), de modul în care privim la adevărurile celorlalți și acceptăm existența lor în paralel cu adevărul propriu. Este vorba de un fel de coabitare a adevărurilor în același spațiu fizic și temporar, fără ciocnirea lor într-o conviețuire armonioasă și evolutivă.

 

MINUTUL DE AUR : favorabil pentru lansarea celor mai fierbinţi dorinţe către Univers, minutul de aur apare astăzi, 29.12.2021 la ora 12:29.

 

CODUL BANILOR ȘI A SUCCESULUI: 2351

Anca SOFIAN

Deja ai votat!