spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăVibrația și energia zilei - NumeroscopMATRIŢA ZILEI – 01.04.2022/11.2. 9.9.

MATRIŢA ZILEI – 01.04.2022/11.2. 9.9.

111 4  
2222    
     99


FOC – 1,5,9 – 5 elemente

APĂ – 2,6 – 4 elemente

AER – 3,7 – 0 elemente

PĂMÂNT – 4,8 – 1 element

 

Vibraţia zilei de azi este dată de cifra 1, în contextul schimbării vibraţiei sociale de la 3 la 4, prin începutul lunii aprilie. Vibraţia socială va fi aceeaşi pe parcursul întregii luni şi trece de la produs al gândurilor și emoțiilor (1+2=3) la următorul nivel, upgradat al firii, la cadru, la ordine și disciplină, la muncă și hărnicie. Ziua de azi se încadrează în acţiuni spre umanitate, vindecare, împărtăşire şi dăruire de sine. Dăruirea este binevenită, atâta timp cât ai de unde da şi că ajutorul nu se oferă cu forţa. Dacă lecţia aceasta nu e învăţată există riscul de a cade în panta unui orgoliu disfuncţional, grandomanie, manipulare, lipsă de empatie dorinţă de a epata cu price preţ, comportament distructiv şi autodistructiv, extremism periculos.

Cifra 1 în contextul social al lui 4 aduce rolul de deschizător de drumuri, iniţiativă şi dorinţa foarte incitantă de a fi Primul sau Singurul. E o zi în care tendinţa de a fi în centrul atenţiei este ridicată dar susținută foarte bine de un plan bine organizat, detaliat, un plan conceput de energia serioasă, tenace și responsabilă, ce aduce perseverență și multă determinare, a lui 4. E o zi în care forța psihică este foarte echilibrată (111) și alături de diplomație, tact, cooperare și cuvinte excelent alese face ca orice neadevăr să fie deconspirat și strivit (2222). În acest context, se pot manifesta atunci când este cazul și când trebuie valorile 0 absolut ale lui 3 – sinteza, rezultatul și iubirea de viață (ce decurg din sistemul psihic atât de favorabil conturat (1+1+1=3), precum și valoarea 0 absolut a lui 8 – puterea, responsabilitatea, sacrificiul de sine ce decurg din căsuța lui 2 (2+2+2+2=8). Totodată, stimularea la nivel intelectual, apropierea sufletească și de idei de pe vectorul de foc a lui 159 deține 5-ul ascuns, care începe să de manifeste excat atunci când apare satisfacția interacțiunii minților. Cu alte cuvinte, pe fondul unor stimulări idetice între oameni, se efectuează acea excitare a creierelor, iar asta declanșează vocea interioară și crește stima de sine. 7  se ascunde excelent azi și iese la iveală în contextul în care gândurile sunt canalizate în direcția benefică ce aduce o stare de bine generală, lăsând să curgă firesc prin noi energia sa divină, înțelegerea și înțelepciunea. Evident a mai rămas 6-le ascuns care echilibrează totul și aduce bunăstare materială, abundență și prosperitate, iubire, romantism și armonie atunci când toate celelalte cifre își manifestă la modul benefic energia. Un fel de cireașă de pe tort.

Azi este Lună Nouă și este indicat să ne aliniem la energia zilei, la 1 și să lansăm curajos planuri, intenții sau obiective care să ne propulseze în noi activități, poate chiar profesii sau domenii de interes care să ne faciliteze anumite câștiguri financiare supliomentare. E un moment magic din parcursul acestui an, in care putem avansa cu mult succes (atât pe plan personal cât și profesional), fiind mai deciși și mai hotărâți ca niciodată ( aici apar influențele benefice ale lui 4) să ne facem ordine și să ne eliberăm de bagajele emoționale de convingeri, situații toxice ce ne blochează în evoluția prezentă.

Vibrația generală a lunii aprilie este dată de cifra 4, iar cea globală de cifra 1 cu acel 0 absolut (4 .2022=4+2+2+2=10, 1)  care aduce magia despre care menționam anterior. Este o perioadă foarte interesantă și fascinantă

Energia lunii aprilie este dată de cifra 4, energia muncii, a hărniciei, a regulilor, a legilor. O lună în care predomină organizarea, planificarea , administrarea, pentru verificare, îndreptare, corectare, în vederea funcționării care tinde spre perfecțiune, în orice domeniu din viața noastră, pornind de la sănătate, apoi în sfera relațiilor, la job, la școală, la toate nivelurile individuale și sociale. O perioadă în care răbdarea are multă putere și aduce lecții valoroase. Totul se face prin implicare totală, cu pași mărunți, dar siguri. Aduce și situații ostile pe care e util să le depășim cu detașare și hotărâre, și e util să ne ajustăm sistemul psihic și cel emoțional astfel încât să se afle în permanență în echilibru și să ne susțină intențiile, calmul, comunicarea și munca. Autodisciplina, autoînvățarea, autoobservarea sunt atât de prețioase și ne feresc de eventualele abuzuri ce pot veni din exterior, întrucât, dacă legile interioare sunt total incompatibile cu legile exterioare, care devin din ce în ce mai stupide și mai absurde, centrarea și reglarea interioară va veni, firesc, cu un scut puternic ce ne protejează de eventualele sancțiuni din afară. Deci mare atenție! A trăi este un concept care presupune bucuria, visul, acțiuni inspirate și pline de motivație, presupune voioșia și iubirea, dorința de evoluție, dizolvarea și transformarea confingerilor aducătoare de suferință. Energia lui 4 predispune la astfel de idei cu privire la muncă și este util să învățăm că pe lângă muncă, în ”to do-ul” zilei să se afle și câteva momente de ”trăire ” a vieții.

Este util ca toate eforturile și munca din această lună să fie dozate și să se alinieze la Legea Ritmului, una din Legile Universului, care, pe lângă strădania depusă, presupune și mici pauze, relaxări, meditații, momente de respiro, de odihnă, de somn, de nonacțiune. O suprasolicitare a oricărui sistem va duce inevitabil la scurtcircuitarea sa și evident, la colaps. E nevoie să înțelegem că trăirea vieții nu e totuna cu supraviețuirea, iar aceste două concepte sunt adesea confundate, din păcate, de marea majoritate a oamenilor. E o perioadă excelentă pentru sport, mișcare, detoxifiere, regimuri alimentare, cure de natură și de soare. Tot ce ține de sănătatea fizică este binevenit în aprilie.

Dacă tot vorbim de Legea Ritmului, aciclurilor firești ale naturii și creației atunci e util de știut că numele lunii aprilie (latină: Aprilis) vine de la cuvântul latinesc aperio, ire = a deschide, deoarece în aprilie se deschid mugurii plantelor. Înainte de anul 700 î.Hr., luna aprilie era a doua lună a anului în calendarul roman și avea 29 de zile. După ce Iulius Cezar a introdus calendarul iulian în 45 î.Hr., luna aprilie avea 30 de zile și devenea a patra lună a anului.

În România, luna aprilie, popular, se numește prier. Prier înseamnă timp favorabil, prielnic atât pentru semănatul holdelor dar și pentru turmele de animale. Când vremea este înșelătoare, cu timp friguros și secetos pentru lucrările de primăvară, aprilie anunță sărăcie și se numește și ”Traistă-n băț”. De fapt, în spiritualitatea populară se și spune că ”Prier priește, dar și jupuiește!”, aluzie la zilele capricioase, cu timp potrivnic lucrărilor de sezon. În această lună se continuă semănatul de primăvară, început în martie. Acum se închid țarinile, ceea ce înseamnă că oile și vitele nu mai au voie să pască libere, iar pășunatul devălmaș este  întrerupt pentru câteva luni, se formează turmele, se repară gardurile țarinilor, se tund oile înainte de a fi urcate la munte, etc. Se mai spune despre luna aprilie, că este o lună capricioasă, în care vremea va fi ori geroasă, ori călduroasă. Ornitologii, dar şi iubitorii de natură şi păsări, sărbătoresc în fiecare an, la 1 aprilie, Ziua internaţională a păsărilor, evenimentul marcând reîntoarcerea păsărilor din zonele unde au iernat. Totodată, evenimentul are ca scop conştientizarea de către public a nevoii de a proteja păsările prin ocrotirea habitatelor lor.

Azi 1 aprilie mai este numită și ziua păcălelilor și a fost întotdeauna un prilej de distracție şi cum e sănătos să râzi, ne bucurăm şi noi când avem prilejul. Se pare că originile acestei zile se regăsesc, ca multe alte obiceiuri, în schimbarea calendarului gregorian. Se spune că, odată cu această schimbare, mulți nu s-au putut obişnui cu noile date ale sărbătorilor. Și atunci, în timpul lui Carol al IX-lea, mulți neadaptați sărbătoreau Anul Nou la… 1 Aprilie! Cei ce sărbătoreau astfel erau numiți „nebuni de Aprilie”. Apoi obiceiul s-a perpetuat până-n zilele noastre, pierzându-şi semnificația inițială şi păstrând doar… ”nebunia”. Pentru că e o nebunie veselă şi plăcută!

În Tarot, cifra 4 corespunde Arcanului IV – Împăratul și semnifică acele persoane care au dobândit putere în viață, care dețin o forță mare, care au putere de decizie. Reprezintă totodată administrație, instituție. Poate ajuta sau încurca, asta depinde de situație și reprezintă relația cu bărbații importanți din viața noastră ( tată, soț, frate, etc) sau care au avut un impact major în cursul vieții. Atenție la tențința de dominare și castrare a bărbaților, asta în special pentru femei.

Împăratul înseamnă autoritate, stabilitate, sfat, structură. Mai reprezintă acea figură cu energie masculină pe care o respectăm, cum ar fi un profesor, un avocat, un doctor, care emană un aer de autoritate, o figură paternă, înțeleaptă, precum și structura și stabilitatea și ne împinge să facem ordine în viață. E util să ne încredem în ghidarea sa. El este de fapt ghidul interior care oferă sfaturi clare și solide, dar poate aduce și judecată slabă și lipsă de direcție atunci când nu ascultăm de suflet.

Recomandarea zilei. Evident, latura mai puțin benefică a matriței de azi se poate manifesta și ea aducând orgoliu, pedeapsă, abuz, aviditate după laude, confirmări, validări și o puternică dorinţă de remarcare. Vorbim despre un fel de constituție ce este foarte important să fie respectată. Este esența. Legi norme, reguli, autoritate, putere, dar la nivel macro. E musai să facem o diferență între regulile și legile ca și construcție umană, care pot fi cu ușurință strivite de către legile divine. Tot ce e creat după măsura omului este dual și cu scopul de a domina sălbăticia lumii. Omul, din orgoliul său și din dorința de a controla și a deține supremația terestră este foarte ușor de corupt și de influențat. Există un război subtil, invizibil și dăunător corpului fizic psihicului și tutror celorlalte aspecte, dar care este distorsionat în mopd machiavelic pentru a subjuga și a păcăli. E un alt gen de răboi, a cărui nuanță este destul de provocator de observat. Numai o inimă deschisă și un suflet nealterat poate sesiza acest aspect, pentru că și-a făcut munca și acum are acces la cunoaștere și informații valoroase. Tendința negativă a zilei este îndreptată spre orgoliu, aroganță, dominare, versus emoții, cuvinte care schimbă minți, răzbunare, dualitate. Este o luptă strânsă, nevăzută și cu impact uriaș. Mai ales că există și un război a regulilor: cele umane versus cele divine. Vă dați seama că această confruntare este foarte importantă, iar ca urmare a rezultatului a ceea ce se întâmplă, se vor pune bazele unei noi construcții la nivel ideologic în lume. E nevoie de fermitate, eficiență, logică și diplomație pentru ca numărul „victimelor” să fie cât mai mic. E nevoie de asemenea să observăm cum energia masculină a lui 1, care, teoretic, este creativă și etică, devine rigidă, necruțătoare și influențează negativ întreaga umanitate și dezvoltarea ei. Instinctual vom dori să câștigăm ceva, orice, dar e foarte util să fim atenți, pentru că luptăm și nici măcar nu știm care e miza. Luptăm doar de dragul luptei, din neștiință, comoditate și superficialitate.

În celalalt plan, 2 este dispus la comunicare și diplomație, dar sâcâiala și orgoliul lui 1 scoate latura negativă la iveală, iar regulile se încalcă cu viclenie, cu lipsă de scrupule, se răzbună oameni pe oameni. Vorbim de intrigi, furie foarte mare, frustrare, tristețe. Toate acestea pun o mare amprentă pe sănătatea psihică și fizică și chiar se ajunge la reacții de genul luptă corp la corp în adevăratul sens al cuvântului.

 

 

MINUTUL DE AUR : favorabil pentru lansarea celor mai fierbinți dorințe către Univers, minutul de aur apare astăzi, 01.04.2022 la ora 01:04.

 

CODUL BANILOR ȘI A SUCCESULUI: 1462

Anca SOFIAN

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...