spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăAdvertorialCum vă influențează viața cele mai populare genuri literare?

Cum vă influențează viața cele mai populare genuri literare?

Când vine vorba de timpul liber, oamenii au o mulțime de activități prin care se relaxează. De la călătorit, până la gaming, stat la seriale sau citit, există hobby-uri care mai de care. Însă printre cele mai populare se numără cel din urmă și anume, cititul. Dacă vă numărați printre persoanele care-și caută o nouă activitate sau poate sunteți pasionat de lectură, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează, vrem să vă vorbim despre cum vă pot influența viața diversele genuri literare. Vă vom prezenta top 5 cele mai populare genuri și vă vom explica prin ce se caracterizează fiecare. Astfel, la final veți știi care vi se potrivește cel mai bine și cu ce fel de carte să începeți.

 

Printre cele mai populare cărți din toate timpurile se numără cele de dragoste, fantasy, science fiction, thriller/horror și young adult. Aceste cinci genuri au fost dintotdeauna printre cele mai căutate și cumpărate. De aceea, într-o librărie online veți găsi mereu categoriile menționate de noi, împreună cu multe altele de interes actual. Însă, după cum vă spuneam și la început, lectura are rolul ei. Pe lângă faptul că ajută la o dezvoltare armonioasă, atât mentală cât și emoțională, ea mai poate și să vă influențeze viața. În ce mod, veți afla în continuare.

 

  • Caracteristicile genurilor literare
  1. Dragoste – povestea principală este, bineînțeles, una de iubire, fie ea împărtășită sau nu. Și cum multe persoane se întâmplă să gândească mai întâi cu inima și apoi cu logica, este evident de ce acest gen este unul dintre cele mai populare. Lecturile de dragoste reușesc mereu să ne transpună sentimentele într-un univers cald, liniștitor și relaxant. De aceea, atunci când citim astfel de cărți, suntem influențați pozitiv spre a ne exprima și noi sentimentele personale față de cei apropiați. Lecturile de dragoste ne fac oameni mai buni.
  2. Fantasy – acest univers include povești cu elemente magice, supranaturale, ce se petrec în lumi imaginare „fantastice”. Astfel, prin cititul acestor lecturi, suntem influențați să visăm cu ochii deschiși și să ne îndeplinim până și cele mai arzătoare dorințe. Fantasy reușește să ne transpună în lumea magică dintre paginile sale cu foarte mare ușurință, datorită aventurii și misterului care se află la mijloc.
  3. Science fiction – mulți cred că SF și fantasy sunt unul și același gen, însă SF se diferențiază de lecturile precedente prin poveștile care au loc în lumi din viitor. Două caracteristici principale ale genului ar fi călătoria în timp și ideea de viitor avansat, ce ne influențează să ne lăsăm purtați de povești în cele mai neașteptate locuri. Cu lecturile SF, ne putem da frâu liber imaginației.
  4. Thriller/Horror – un alt gen popular printre lecturile din toate timpurile este thriller sau horror. Deși, la prima vedere, cele două pot să difere unul de celălalt, la final, adrenalina și emoțiile prin care trecem când citim thriller sau horror le fac să se unească într-un singur gen. Acest tip de povești ne influențează să gândim mai limpede, să fim atenți la detaliile de comportament ale persoanelor din jurul nostru și să fim analitici. Deci, stimularea mentală este la cote maxime.
  5. Young Adult – ultimul dar nu cel din urmă gen popular este young adult, un gen ce încadrează problemele vârstei adolescentine, dar și ale vieții ce va urma. De la povești de dragoste, până la cele de dezvoltare personală, young adult reușește să îmbine întrebările vârstei cu nevoia de a afla toate răspunsurile vieții. Acest gen ne influențează să ne dezvoltăm pe deplin și ne împinge la a afla cât mai multe despre tot și toate.

 

Iar acum că ați aflat care sunt cele mai populare genuri de literatură, dar și caracteristicile fiecăruia, nu vă rămâne decât să vă decideți dacă acest hobby vă este pe plac. Vă puteți gândi așa: Cum v-ar face să vă simțiți dacă v-ați petrece după amiezile în fotoliul preferat, cuibărit în cea mai pufoasă pătură, având alături un ceai fierbinte și citind în tihnă o carte? Ei bine, răspunsul din interiorul dumneavoastră va putea da verdictul.

 

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am „împins” puțin spre dezvoltare, prin citit. Dacă vă doriți să aflați și mai multe despre acest hobby, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim relaxare plăcută!

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...