spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăEconomic5 lucruri pe care nu le știai despre cardurile de cumpărături

5 lucruri pe care nu le știai despre cardurile de cumpărături

Le folosești în fiecare zi, le ai în portofel, pe smartphone și chiar sub formă de carduri virtuale! Dar știi totul despre cardurile de cumpărături? Află în continuare ce beneficii îți aduc aceste instrumente inteligente de plată și cum să achiziționezi produse și servicii în rate, ca un adevărat profesionist în shopping.

Beneficiezi de perioade de grație extinse pentru achiziții

Unele carduri de cumpărături oferă perioade de grație extinse, care permit utilizatorilor să amâne plata dobânzilor pentru achizițiile mari. Aceste perioade pot varia semnificativ, oferind până la 12 luni sau chiar mai mult, în comparație cu perioada standard de 30 de zile oferită de majoritatea cardurilor de credit.

Pentru a beneficia de perioada de grație, este important să plătești soldul integral în fiecare lună, înainte de data scadenței. Sunt carduri care, pe lângă accesul la o limită de credit acordată de către bancă, îți oferă și posibilitatea să utilizezi fondurile proprii, disponibile în contul de card.

Ai programe de loialitate și recompense specifice

Pe lângă bonusuri și cashback, unele carduri de cumpărături oferă beneficii legate specific de magazinul sau de categoria de produse. Aceasta înseamnă că poți obține reduceri suplimentare, oferte exclusive sau acces la evenimente speciale, pentru utilizarea cardului la comercianții selectați.

De exemplu, campaniile CardAvantaj sunt disponibile pentru toți posesorii acestui card de cumpărături în rate fără dobândă*, emis de Credit Europe Bank. Astfel, poți să faci shopping eficient în peste 9500 de locații fizice și magazine online. Rețeaua de parteneri CardAvantaj cuprinde retaileri de renume din cele mai diverse domenii: articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, modă și accesorii, ceasuri și bijuterii, produse electronice, electrocasnice și IT&C, bricolaj, casă și grădină, mobilă și decorațiuni, hypermarketuri, stații de alimentare cu combustibil ș.a.

Cardurile de cumpărături vin cu asigurări incluse

Multe carduri de cumpărături includ diverse tipuri de asigurări, cum ar fi protecția cumpărăturilor, asigurarea pentru călătorii sau extensia garanției pentru produsele achiziționate. Prin urmare, dacă te afli într-o situație neplăcută, cum ar fi o vacanță anulată sau un produs cumpărat avariat, aceste asigurări îți oferă un nivel suplimentar de protecție.

În timp ce asigurările tradiționale necesită plăți de primă separate, la asigurările oferite de cardurile de cumpărături sunt de cele mai multe ori incluse, fără costuri suplimentare. Este important să înțelegi termenii și condițiile de accesare a acestor beneficii și să le utilizezi în mod adecvat.

Te bucuri de flexibilitate în planurile de plată

Cardurile de cumpărături permit utilizatorilor să aleagă planuri de plată flexibile pentru achizițiile mari, inclusiv opțiuni de plată în rate fără dobândă* sau cu o rată a dobânzii redusă. Această caracteristică poate face un card de cumpărături o opțiune atractivă pentru finanțarea achizițiilor costisitoare, fără costurile asociate unui împrumut tradițional.

De câte ori faci o achiziție, poți alege să plătești integral suma datorată, să selectezi o sumă minimă specificată sau să împarți suma în rate lunare. Această flexibilitate îți oferă control asupra bugetului și te ajută să gestionezi mai eficient resursele financiare.

Cardurile de cumpărături îți pot influența scorul de credit

Utilizarea responsabilă a cardului de cumpărături poate avea un impact semnificativ asupra îmbunătățirii scorului de credit. Acest lucru presupune efectuarea la timp a plăților, menținerea unui sold scăzut pe card și evitarea solicitării de credite noi prea des.

Pe de altă parte, este important să știi că scorul de credit este influențat de raportul dintre creditul utilizat și creditul disponibil. Acesta este cunoscut sub numele de raportul credit-utilizare. Dacă utilizezi cardul de cumpărături în mod corect, adică faci plăți la timp și păstrezi un sold scăzut, poți menține acest raport la un nivel optim, ceea ce duce la o îmbunătățire a scorului de credit.

Prin efectuarea regulată a plăților și prin menținerea unui sold scăzut pe card, poți construi un istoric de credit pozitiv. Acesta este un indicator important pentru bănci și alte instituții financiare, deoarece demonstrează că ești un client de încredere.

Diversificarea mixului de credit poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a îmbunătăți scorul de credit. Adăugarea unui card de cumpărături la mixul de credit poate avea un impact pozitiv asupra scorului de credit.

Cardurile de cumpărături nu sunt doar un instrument convenabil pentru achiziții în rate fără dobândă*. Pot fi folosite ca un instrument eficient pentru îmbunătățirea situației tale financiare, pe termen lung.

 

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

(Sursa foto: Shutterstock)

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...