miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAutoFord lucrează la prima maşină fără volan

Ford lucrează la prima maşină fără volan

Reprezentanţii Ford anunţă că prima maşină autonomă de serie a companiei va putea fi cumpărată în 2021.

 

După ce marii constructori auto au tatonat în ultimii ani zona maşinilor autonome şi s-au ferit să ofere ţinte legate de dezvoltarea maşinilor care vor putea să se conducă singure, Ford sparge gheaţa şi anunţă, cât se poate de oficial, că anul 2021 va aduce o maşină full-autonomă, fără volan şi fără pedale de acceleraţie şi frâne.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Maşina va fi disponibilă în prima fază la achiziţie exclusiv pentru flotele companiilor de taximetrie şi de ride-sharing precum Uber sau Lyft, cauza fiind legată de costurile mai mari decât cele ale unei maşini “normale”. Totuşi, Ford susţine că maşina va fi disponibilă în volume mari şi că nu va fi un simplu experiment, ci un model care va da startul unei noi ere în lumea auto.

“Suntem determinaţi să punem pe stradă o maşină autonomă care poate îmbunătăţi siguranţa şi care va rezolva provocări sociale şi de mediu cu care se confruntă milioane de oameni, nu doar cei care-şi permit maşini de lux”, spun cei de la Ford.

Ford testează tehnologiile autonome pe maşini experimentale în Statele Unite încă de acum 10 ani, compania americană anunţând în acest an că a reuşit să perfecţioneze comportamentul modelelor autonome în condiţii de iarnă.

Pentru a putea să ducă mai departe resursele de cercetare concentrate în special la centrul pe care Ford l-a construit la Palo Alto, polul tehnologiei din Statele Unite, constructorul american a anunţat ieri investiţii şi colaborări cu alte companii care-şi dedică activitatea dezvoltării unor sisteme vitale pe maşinile viitorului, aşa cum sunt senzorii video, radarele, LIDAR (radarul laser) şi cartografierea 3D. În plus, există colaborări în zona algoritmilor avansaţi care vor pune cap la cap sistemele de pe viitoarele maşini.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.1 °
24.3 °
60 %
4.8kmh
100 %
mie
25 °
joi
34 °
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...