Giganţii auto se bat în modele electrice

Iubitorii de maşini electrice au un motiv de bucurie. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunţat pe Twitter că producţia lui Model 3 este tot mai aproape de debut. Musk a spus că noul sedan a trecut toate testele, iar primele exemplare Model 3 ar urma să iasă de pe linia de asamblare în 7 iulie.

Din informaţiile publicate până acum, Tesla Model 3 va avea o autonomie oficială de peste 344 de kilometri (americanii nu au specificat dacă această valoare a fost măsurată după standardele americane EPA). Acceleraţia de la 0 la 96 km/h va avea loc în 5,6 secunde, Elon Musk declarând şi în trecut că „Tesla nu face maşini lente”.

La interior, Model 3 va folosi un ecran poziţionat central a cărui diagonală măsoară 15 inch.

Tesla Model 3 va putea transporta cinci persoane, iar plafonul va fi din sticlă. Tracţiunea este integrală sau pe faţă, spaţiile de depozitare sunt atât în portbagaj cât şi sub capotă, iar maşina ar urma să dispună de hardware pentru a se conduce în mod autonom standard.

Având în vedere preţul de 35.000 de dolari, deschiderea clienţilor pentru maşinile electrice, dar şi succesul de care s-au bucurat modelele Tesla S şi Tesla X (în ciuda preţului ridicat), Tesla Model 3 pare să fie reţeta succesului.

În România, luând în considerare ecobonusurile oferite de stat, cumulate cu Programul Rabla şi alte facilităţi fiscale oferite proprietarilor de maşini ecologice, preţul unui Tesla Model 3 ar putea ajunge la aproximativ 25.000 de euro.

Deja ai votat!