Guvernul amână din nou „Revoluţia fiscală”

0

Puterea se poticneşte în reforma fiscală pe care o propune, dar care nu este agreată nici de sindicate şi nici de patronate.

 

„Revoluţia fiscală” pe care vrea să o facă guvernul, amânată vineri pe motiv că nu s-au dat toate avizele necesare, ar fi trebuit să se producă ieri. Mai precis, la o zi după ce zeci de mii de oameni au protestat în toată ţara nu numai ca să combată legile justiţiei, dar şi pentru că sunt deranjaţi de schimbările preconizate de executiv în privinţa fiscalităţii, ceea ce le-ar putea afecta salariile, locul de muncă şi nivelul de trai. Numai că, în cele din urmă, premierul Mihai Tudose a anulat şedinţa extraordinară de guvern de ieri şi a evocat posibilitatea ca transferul contribuţiilor de la angajator la angajat să nu se decidă nici în şedinţa ordinară de mâine. „Cred că nu va intra în şedinţă trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator”, a afirmat Mihai Tudose.

 

Ministrul Finanţelor îl contrazice pe premier

 

În schimb, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, ieri, la Parlament, că a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanţa de urgenţă privind noile măsuri fiscale va intra mâine în şedinţa de guvern. „Se poate aplica Legea salarizării fără niciun fel de probleme. În momentul în care a fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării”, a susţinut Mişa.

El a recunoscut că avizul Consiliului Fiscal este negativ, însă susţine că nu este nicio problemă. „Consiliul Fiscal ridică nişte probleme pe care inclusiv noi le-am menţionat în nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat în calcul, deci nu e o surpriză din acest punct de vedere, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri şi nu va fi o problemă la nivelul bugetului sau deficitului pentru anul 2018”, a spus ministrul.

Ionuţ Mişa a precizat că a discutat cu premierul în ieri după-amiază şi acesta i-a spus că a avut o discuţie şi la nivelul partidului şi mâine va intra ordonanţa în şedinţă de guvern.

Deja ai votat!
se încarcă...