9 − 8 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Tânărul care a fost ars în explozia din Piatra Neamţ a murit. El a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia.

Bărbatul, care împlinea azi 28 de ani, a suferit arsuri pe 70% din corp, inclusiv în zona capului. El a ajuns în Belgia cu două bacterii contractate în România. Medicul român care l-a tratat era optimist după prima intervenție chirurgicală, care a a avut loc luni, dar după a doua operație, a constat că starea tânărului s-a înrăutățit. „Sunt mai multe organe, este inima, este plămânul, este rinichiul… care se ţin mână de mână. Şi fiecare a început să slăbească. Şi în pofida a tot ce a avut şi credeţi-mă că am ajuns toţi aici să îl iubim şi să avem grijă de el, nu a mers… S-au adunat prea multe pentru corpul lui, organismul lui nu a mai rezistat. Au fost şi infecţiile, şi şocul hipovolemic, şi transportul, şi suprafaţa, şi profunzimea… A fost o înşiruire nefericită de evenimente care a adus la sfârşitul acesta”, a declarat medicul Ciprian Isacu, citat de Digi24.

Anunțul morții bărbatului a venit chiar în momentul în care la Ministerul Sănătății se desfășura o întâlnire între ministrul Sorina Pintea și supraviețuitori ai tragediei din Colectiv, care i-au cerut ministrului protocoale care să simplifice transferul marilor arși la centre din străinătate. Cu atât mai mult cu cât transferul lui Alexandru Gabriel, tânărul din Neamț, s-a făcut abia după ce au fost făcute plăți în avans, deoarece România nu-și achitase facturile în cazul altor români tratați în acest spital.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...