Guvernul va adopta Apocalipsa economică

0

Liviu Dragnea a anunţat aseară că Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile fiscale va fi adoptată astăzi. „Se pare că mâine (n.r. – astăzi) vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi”, a menţionat Dragnea.

El a răspuns şi criticilor marilor companii referitoare la prevederile actului normativ. „Am văzut, am citit, am auzit tot felul de reacţii din partea unora sau altora, inclusiv din partea unor companii, mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai ameninţe statul român sau să încerce să şantajeze public statul român. Am făcut câteva afirmaţii destul de serioase duminică în cadrul Consiliului Naţional şi nu le-am făcut ca să ne aflăm în treabă. Statul român nu este un sat fără câini şi nu este un stat la cheremul vreunei companii, indiferent că este românească sau străină. Este o ordonanţă care are în vedere o situaţie mai bună din punct de vedere al aprovizionării cu energie, atât pentru economia românească, cât şi pentru cetăţenii români”, a declarat Dragnea.

Solicitat să precizeze la ce companii se referă, Dragnea a explicat că este vorba despre „OMV Petrom, care voalat a ameninţat statul român că o să diminueze producţia de gaze”. „Încă o dată spun, cu tot respectul, dar cu toată fermitatea,să înceteze oricine să mai ameninţe statul român!”, a ţinut el să adauge.

Întrebat în legătură cu scăderea Bursei ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern, Dragnea a spus că interesul Guvernului este să nu se prăbuşească economia românească.

În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a declarat: „Nu se va întâmpla nimic rău din câte am înţeles eu. Explicaţiile se dau după ce se adoptă ordonanţa, nu discutăm înainte, dar nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul II de pensii”. Întrebat în legătură cu posibilitatea retragerii banilor de către cei care au cotizat, el a răspuns: „Au rămas să discute să vadă care este cea mai bună variantă prin care fondurile de Pensii să funcţioneze în continuare şi să aibă şi posibilitatea legală să investească acei bani. Este vorba de investiţii care pot aduce profit pentru deponenţii români, ceea ce ne interesează foarte mult, iar în acelaşi timp să nu se pună problema afectării funcţionării şi existenţei Pilonului II de pensii… Cetăţenii să poată opta dacă vor să mute bani în Pilonul I de pensii sau să poată să investească în titluri de stat. Astea sunt variantele de lucru, lucrează în continuare şi ar putea să fie una dintre astea, s-ar putea să nu fie niciuna, cert este că nu mai poate fi păstrat acel procent, acel comision, acea taxă pe care aceste societăţi o pun pe banii pe care deponenţii îi pun în Pilonul II de pensii. Este vorba de taxă de 2,5% care a fost stabilită la început când a fost înfiinţate aceste societăţi, pentru a se organiza”.

+0 -0
se încarcă...