Începe a treia sesiune a Programului „Rabla pentru electrocasnice”

0
0

Persoanele fizice se pot înscrie pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, https://solicitant.afm.ro/PF/, începând de astăzi, de la ora 10:00, în Programul „Rabla pentru electrocasnice”, seria a III-a, al cărui buget va fi de 20 de milioane de lei, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate.

Suma iniţială alocată pentru anul 2019 a fost de 40 de milioane de lei, în cadrul celor două ediţii desfăşurate în zilele de 24 mai şi 18 iunie, fiind valorificate vouchere în valoare de 20 de milioane de lei, respectiv aproximativ 12 milioane în prima serie şi peste opt milioane în seria a II-a.

Finanţarea în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic.

Astfel, sunt acordate 200 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++, 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++, 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

De asemenea, în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor cu eficienţa energetică A şi A+, consumatorul primeşte un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienţă energetică A++ şi A+++, suma creşte la 400 de lei.

Prima ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” a devenit operaţională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

+0 -0

se încarcă...