spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăEconomicBugetul pentru "Rabla electrocasnice", epuizat în câteva ore

Bugetul pentru „Rabla electrocasnice”, epuizat în câteva ore

Programul „Rabla pentru electrocasnice” s-a dovedit a fi, şi la cea de-a treia sesiune, un real succes din punct de vedere al înscrierilor: toate fondurile, în valoare de 20 de milioane de lei s-au epuizat în mai puţin de patru ore.

Pentru a verifica dacă voucherele au fost validate, persoanele fizice care s-au înscris trebuie să acceseze pagina solicitant.afm.ro şi să completeze fie datele personale, CNP, serie şi număr C.I. şi data eliberării acestuia, fie să introducă codul cererii.

Această sesiune a fost lansată pentru că, deşi la primele două sesiuni zeci de mii de persoane s-au înscris încă din prima zi, o mare parte dintre acestea nu au mai ajuns să şi cumpere produsele, fie pentru că aparatele electrocasnice cu clasa energetică sunt A+++ sunt foarte greu de găsit, fie că preţul lor a fost crescut nejustificat de vânzători, fie pur şi simplu pentru că unii români şi-au rezervat cupoane, deşi nu intenţionau să cumpere produse.

Cert este că, în cadrul primei sesiuni, care a avut loc la data de 24 mai, s-au înscris peste 74.000 de persoane fizice, dar din întreaga sumă alocată, de 40 de milioane de lei, s-au cheltuit puţin peste 11 milioane de lei.

Înscrierea pentru cea de-a doua sesiune au avut loc pe 18 mai, când s-au relansat voucherele în valoare totală de peste 28 milioane de lei, din această sumă cheltuindu-se doar opt milioane de lei, voucherele pentru restul de 20 de milioane de lei fiind relansate în cadrul celei de-a treia sesiune de luni.

Finanţarea în cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Voucherele au valori între 200 şi 400 de lei, în funcţie de clasa energetică a produselor cumpărate.

Prima ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” a devenit operaţională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...