CFR amână plata despăgubirilor pentru întârzierea trenurilor

0

Punctualitatea” trenurilor românești este proverbială. Nu există român care să nu fi călătorit cu trenul în România și nu s-a convins de asta. Aproape că nu este tren care să nu aibă măcar câteva minute de întârziere de la graficul normal de circulație.

România trebuia să implementeze până la finele anului trecut prevederile din regulament european privind compensațiile în cazul de întârziere a trenurilor, dar Ministerul Transporturilor a propus derogarea drepturilor la compensaţii în cazul întârzierilor sau a accidentelor feroviare până în 2024.

Directorul general al companiei CFR Călători, Dan Costescu, a declarat că Regulamentul care va acorda compensaţii călătorilor pentru întârzieri trebuia să intre în vigoare în decembrie 2019, dar s-a cerut o derogare „până în 2021, 2022, iar acum se duce spre 2024”.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), botoșăneanul Eduardt Cozminschi, susţine însă că în cel mult doi ani românii ar putea primi compensaţii pentru întârzieri şi în transportul feroviar. „Mai devreme sau mai târziu va trebui să implementăm acest lucru. În acest sens, avem un grup de lucru iniţiat cu Ministerul Transporturilor, dar încă suntem la nivel de discuţii. Probabil în maximum doi ani de zile”, a spus preşedintele ANPC.

Deja ai votat!
se încarcă...