Polițe de asigurare antighinion

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a lansat campania #ANTIGHINION, prin care oamenii superstiţioşi sunt îndemnaţi să-şi încheie poliţe de asigurare.

Campania pune în lumina reflectoarelor superstiţiile, pe care le consideră o parte a cotidianului şi, totodată, o trăsătură comună a oamenilor de pretutindeni, care încearcă astfel să îşi explice neprevăzutul şi să îi atribuie cauze miraculoase. Prin contrast cu acestea, asigurările sunt o metodă dovedită de a combate „ghinionul” şi urmările sale. „Numitorul comun este că atât superstiţiile, cât şi asigurările ne determină să luăm în calcul neprevăzutul. Deşi orice măsură de protecţie este binevenită, ca specialişti în risc, credem cu tărie că trebuie să completăm abordările tradiţionale cu o poliţă de asigurare. O soluţie verificată şi testată, care ne poate oferi protecţia de care avem cu adevărat nevoie”, a declarat Alexandru Ciuncan, directorul general al UNSAR.

Campania este lansată în colaborare cu sociologul Gelu Duminică, care interpretează narativul superstiţiilor în societate şi discută despre modul în care acestea se manifestă în mentalul colectiv. „Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi s-a lovit de o superstiţie, pentru că sunt parte integrantă a vieţii noastre. De fiecare dată când ni se întâmplă vreun necaz, tindem să spunem că «aşa a fost să fie». De cele mai multe ori, însă, omitem să realizăm că ceea ce ni s-a întâmplat este şi pentru că nu ne-am gândit că «paza bună, trece primejdia rea»”, a declarat Gelu Duminică.

Deja ai votat!