3 × 3 =

A password will be e-mailed to you.

George LAZĂR

director

 

Inaugurarea parcului de agrement de pe dealul Cornișa a fost, fără îndoială, cel mai așteptat eveniment din ultimii ani. Proiectul, depus de primarul Cătălin Flutur, a fost realizat în bună parte în mandatul primarului Portariuc, dar a mai avut nevoie de încă trei ani pentru a fi gata. O importantă contribuție la plata uriașei investiții a fost adusă prin atragerea fondurilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Mai multe motive au dus la întârzierea finalizării lucrărilor (unele erori de proiectare, opoziția armatei încurcată de acoperișurile inițial metalice care ar fi interferat cu sistemele de comunicații, sistemele de evacuare a apei lipseau, și multe altele), dar totul e bine când se termină cu bine și respirăm ușurați că nu s-a pus problema returnării sumei consistente de bani europeni. Acestea sunt fapte deja cunoscute.

Un fapt mai puțin cunoscut a fost acela că, pentru prima dată în politica botoşăneană, aleşii locali ai puterii şi opoziţiei au fost împreună la inaugurare, şi-au dat mâna şi s-au felicitat reciproc, iar totul s-a întâmplat într-o atmosferă relaxată şi cordială. Mai mult, la inaugurarea oficială de la sfârșitul săptămânii trecute, primarul Flutur l-a invitat și pe fostul edil Portariuc şi chiar au tăiat panglica împreună. Personal, nu am putut decât să aplaud fair-play-ul dovedit de Flutur care, în același spirit, a invitat numeroși adversari politici, printre care și pe senatorul Doina Federovici, vrând să transmită clar mesajul că meritul pentru această investiție nu îi aparține nici lui și nici partidului din care face parte, ci este rodul cooperării forțelor politice din Botoșani care, în premieră după știința mea, au lăsat jos armele și au reușit ca, împreună, să dea cetățenilor un parc de agrement la standarde occidentale.

După cum se știe, în cele trei zile de sărbătoare ce au urmat, cele peste patruzeci de hectare ale parcului au devenit neîncăpătoare pentru oamenii care au venit să se bucure de evenimentele puse la cale de organizatori, iar la un moment dat poliția a oprit pur și simplu accesul pentru a nu se produce busculade.  Remarcabil e faptul că, din nou, vecinii suceveni au venit în număr mare, ba chiar mult mai mare decât veneau la cinematograful 3D, atunci când în orașul lor nu era așa ceva, sau de cât vin la teatre, la filarmonică, dar mai ales când joacă acasă FC Botoșani.

Nu știu dacă ideea parcului de agrement a fost viziunea lui Cătălin Flutur sau a rezultat din vreun studiu sociologic iar el doar a îmbrățișat-o, dar rezultatul a depășit cu mult așteptările cele mai optimiste. Această realizare, împreună cu recent începuta reabilitare – în sfârșit! – a Teatrului „Mihai Eminescu”, sunt fapte care îi vor asigura lui Flutur, fără îndoială, un nou mandat și, mai important decât atât, un loc de frunte în istoria municipiului Botoșani, împreună cu toţi cei care au contribuit la această imensă realizare, indiferent din ce partid fac parte. Îmi doresc, pentru noi toți, să ne mai bucurăm de astfel de proiecte.

 

Apreciază calitatea articolului

14 VOTURI - MEDIE: 4,93
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...