sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăEditorialEpoca imposturii agresive - George LAZĂR, director

Epoca imposturii agresive – George LAZĂR, director

Întotdeauna m-a impresionat capacitatea noastră, a românilor, de a ne auto minți. Așa ne-am mințit săptămâna trecută că ascultăm muzică în piața din Centrul Vechi, când Clayderman a făcut playback, pitit în spatele unei orchestre care s-a făcut că ne cântă. Și câte altele, ne mințim într-una: că avem echipă de fotbal, că avem drumuri, că dăm țării genii și sfinți.
Însă ultima minciună a ucis cu zile o femeie internată la Maternitate pentru că medicii de gardă nu au vrut să se ocupe de ea, întrucât era pacienta altcuiva (n-o să merg atât de departe să afirm că și plicul fusese strecurat în buzunarul necorespunzător, e treaba poliției să afle). Minciuna a fost pusă la cale nu de ieri, de azi, ci de sistemul dezvoltat după revoluție, bazat pe impostură, pupincurism și nepricepere crasă.
E o minciună faptul că Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, este pricepută și la altceva decât în a-și face reclamă cu poze și misive scrise de alții, sau de a-și plasa rubedeniile și amicii în funcții cheie, căpușând cu forme fără fond instituțiile publice, la fel cum un păianjen își întinde pânza. E o minciună că directorul pus de ea la Spitalul Județean (care, acum vreo zece ani, a înglobat din motive aiuritoare și Maternitatea), un fost lăcătuș, se pricepe la managementul unităților medicale. Totul e o minciună ascunsă sub aparența normalității (adică vezi bine, toți au funcții mărețe, ca în orice țară civilizată, chiar dacă împăratul este gol) dar care a izbucnit dramatic pentru că, dacă șefii sunt nepricepuți, de ce și-ar mai bate capul subalternii să facă treabă, să respecte reguli și proceduri?
Marți seara, pe rând, la Antena 3, dar și la Realitatea TV, Doina Federovici a fost luată telefonic la întrebări de realizatori și de mai mulți invitați ai acestora. Da, sunt același posturi de televiziune la care aceeași Federovici, însoțită de doi mari afaceriști din Botoșani, care i-au sponsorizat și girat astfel impostura, a făcut reclamă „tărâmului sfinților”, denumire imbecilă dată județului nostru ca să atragă turiști.
La Realitatea TV, prezentatoarea pur și simplu a șters pe jos cu Doina noastră, dovedind încă o dată capacitatea imensă a acesteia de a o încasa, sau pur și simplu că are obrazul gros al politrucului actual, prin care nu trece nimic. A dovedit președinta Consiliului Județean că habar nu are care e bugetul celei mai mari unități sanitare din județ și s-a scuzat că nu și-a adus notițe. Discutabil e și dacă știe ce-i aia buget așa, în general, cu sau fără notițe. Și, pentru că pur și simplu nu a rezistat, chiar și în condițiile ostile ale emisiunii, a încercat să facă reclamă mărețelor sale realizări rostogolind din gură milioane de euro investiții spre spital, într-o tentativă jalnică de a se justifica și de a-și disculpa pupilul – directorul general pus de ea.
Însă, din modul agresiv în care a fost tratată de posturile TV apropiate PSD reiese altceva: Ciolacu pur și simplu s-a săturat de această relicvă rămasă de pe vremea lui Dragnea și vrea să se descotorosească de ea. Mai ales că i-a mătrășit ciracul din guvern, anume pe Budăi. Pentru că un lucru este cert: de Doina Federovici nu vom scăpa decât dacă ne scapă PSD-ul de ea.
În tentativa de a-și salva pielea, respectiva face orice: a cerut demisia medicilor, deși aici urmează o anchetă internă și una a poliției, nu se poate să te antepronunți. L-a demis pe lăcătușul pe care l-a făcut manager, după ce, cu numai două ore înainte, îi lua apărarea.
L-ar demite, dac-ar putea și pe bunul Dumnezeu pentru că, la fel ca orice dreptcredincios de fațadă, politrucul din ea nu are niciun fel de limite și nici prin cap nu-i trece să-și dea ea demisia. La urma urmei, de ce-ar face-o? În loc s-ar oploși un alt impostor, probabil cam tot la fel de priceput, care ar scutura pânza de păianjen cu pile întinsă cu trudă și migală de Federovici pentru a și-o întinde pe cea proprie. Și cam asta ar fi singura diferență.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
11.2 ° C
16.6 °
10.6 °
68 %
1.3kmh
68 %
sâm
25 °
Dum
24 °
lun
18 °
mar
16 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă tot a rămas loc, lucrătorii au pus și afișe cu dezinsecția. Ori o fi o aluzie, ceva.

EDITORIAL

România ca studiu de caz. Deși aleșii susțin cheltuirea responsabilă a banului public și fiecare premier se laudă cu blocarea angajărilor la stat, fac...

EPIGRAMA ZILEI

Frumoasă foc la trup și chip Ea sta cu fundul pe nisip, Și-orice bărbat, cât de cuminte, Simțea cum plaja-i mai … fierbinte !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...