IŞJ a organizat astăzi prima şedinţă publică de repartizare a posturilor vacante

0
bdr

Sute de cadre didactice au participat astăzi la şedinţa publică de repartizare pe posturile vacante a candidaţilor care au obţinut minim nota 7 la concursul naţional de titularizare. Şedinţa a avut loc în Aula Colegiului Laurian. Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că au fost repartizate doar 35 de posturi. Asta în condiţiile în care la concursul de titularizare din acest an, 201 de candidaţi au obţinut note peste 7. Explicaţia este aceea că unii candidaţi nu au avut posturi în specializarea lor. La şedinţă au participat în calitate de observatori şi doi reprezentanţi ai sindicatelor din educaţia botoşăneană.

„În şedinţă au fost repartizate posturi vacante care au viabilitate de peste patru ani. Mâine (astăzi – n.r.) va fi o altă şedinţă în care vor fi repartizaţi profesorii care deja sunt titulari, dar au dat concurs şi în acest an. Aceştia vor repartizaţi pe posturile cu viabilitate între unu şi trei ani. Vineri va fi şedinţă de validare a pretransferului consimţit între unităţi, după care vor urma alte şedinţe în luna august, pentru  continuitate la suplinire, detaşare, detaşare în interesul învăţământului şi celelalte etape”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

După şedinţa de astăzi au rămas 1734 posturi vacante, rezervate, complete şi incomplete. Pe 2 august va fi reactualizată lista cu posturile didactice vacante, posturi care vor fi repartizate în etapele viitoare din cadrul calendarului de mobilitate a personalului didactic.

Deja ai votat!
se încarcă...