Candidat la europarlamentare prezent la „Conferința de presă în scaun cu rotile”

0

Gregoriana Tudoran: Primii vinovați de tragediile de pe șoselele României sunt politicienii, nu șoferii. Fără autostrăzi, numărul accidentelor va crește de la an la an.

”Conferință de presă pe scaun cu rotile”, evenimentul organizat de Ștefan Mandachi la metrul de autostradă de lângă Suceava, a adus în fața publicului mărturiile sfâșietoare ale câtorva dintre victimele accidentelor rutiere din România. La invitația lui Ștefan Mandachi, omul de afaceri bucovinean care a lansat celebra campanie #șîeu, Gregoriana Tudoran, care candidează la Parlamentul European ca independent susținut de ”Împreună pentru A8” și de mișcarea civică pro-autostrăzi din Moldova, a declarat că tragediile de pe șoselele României trebuie să înceteze și că primii vinovați de ele nu sunt șoferii, ci politicienii. ”Faptul că toate partidele care au fost la guvernare până acum, toți politicienii noștri au ignorant, conștient sau nu, necesitatea stringentă a autostrăzilor în România, îi face principalii vinovați de morții, răniții și pagubele produse de majoritatea accidentelor din România. Fără presiune noastră, a societății civile din Moldova, n-ar fi mișcat un pai. Abia la sfârșitul anului trecut am reușit să-i determinăm să voteze o lege pentru Autostrada Unirii, A8. Dar nu suntem deloc convinși că o vor pune și în aplicare. Dacă nu o vor face vom da guvernul în judecată.”

Ștefan Mandachi și-a afirmat susținerea pentru demersul Gregorianei Tudoran și al mișcării pro-autostrăzi din Moldova și a promis că va pune la dispoziia acestora orice este necesar pentru lupta lor cu guvernarea și cu politicienii care nu fac nimic în acest sens. Adică majoritatea dintre ei.

Una dintre mărturiile cele mai dureroase din carul evenimentului a fost cea a mamei a patru copii morți într-un accident rutier petrecut la o trecere de cale ferată fără semnalizare vizibilă. Alte tinere prezente în scaunul cu rotile, cu mărturiile lor de la fața locului, au completat tablolul dureros al consecințelor lipsei de autostrăzi în România, cu precădere în Moldova și Bucovina, regiunea care dă, din păcate, cea mai mare rată de accidente cu victime din țară.

Un live integral de la eveniment puteți urmări pe contul de facebook al Gregorianei Tudoran.

+0 -0
se încarcă...