Botoșani – Suceava s-a blocat din nou (video)

În jurul orei 18:00, situația pare că revine sub control pe drumul Botoșani – Suceava, doar pentru puțin timp, pentru că imediat drumul s-a blocat din nou chiar în momentul în care șeful Secției Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, Viorel Zacrețchi, și prefectul Alexandru Colbu au mers să vadă care este situația. „Viscoleşte foarte puternic. Domnul prefect era în fața mea și nu îl mai văd. Mă anunță colegii prin stație că s-a blocat din nou drumul. Noi am decis să interzicem circulația mașinilor peste 7,5 tone pentru a putea interveni și reda drumurile circulației”, a declarat Zacrețchi.

Prefectul Valentin Colbu a mers la locul blocajului. „S-au blocat câteva mașini în zăpadă, iar acum (n.r. – aseară) Poliția și drumarii încearcă să rezolve situația. Bine că s-a oprit ninsoarea și viscolul. Sperăm ca într-o oră să se redea drumul circulației pe ambele sensuri de mers”, a afirmat Valentin Colbu.

Probleme s-au înregistrat și pe drumul Botoșani – Dorohoi, care s-a blocat pe porțiunea dintre intersecția spre Ipotești și cea spre Bucecea, în zona Cucorăni. „Acolo s-a rezolvat situația. Se circulă greu, în condiții de iarnă”, mai spunea aseară Zacrețchi, care a mai afirmat că se acționează cu 28 de utilaje, 22 aparținând societății sucevene Florconstruct, cea care a câștigat deszăpezirea pe județul Botoșani și șase aparținând instituției pe care o conduce.

Probleme, dar de amploare mai mică au fost și pe drumurile județene, în special pe cele din nordul și vestul județului. „Toate utilajele sunt ieșite din bază. Am fost până la Dersca, unde situația era cea mai gravă, dar totul e sub control. Se circulă greu, în condiții de iarnă, dar se circulă”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta, care a verificat și situația de pe drumul George Enescu – Havârna, altul care punea de obicei probleme.

Deja ai votat!