spot_img
miercuri, mai 1, 2024
AcasăInternaționalFosta şefă a diplomaţiei austriece s-a mutat lângă Putin

Fosta şefă a diplomaţiei austriece s-a mutat lângă Putin

Karin Kneissl, fosta şefă a diplomaţiei austriece, nu mai ascunde deloc apropierea faţă de Putin şi de regimul rus.

Fosta şefă a diplomaţiei austriece,  cunoscută pentru că a dansat un vals cu Vladimir Putin în 2018, s-a instalat în Rusia după o călătorie aeriană în care i-a luat şi pe poneii săi, într-un zbor special organizat de la o bază aeriană rusă din Siria.

Numită de extrema dreaptă la conducerea Ministerului de Externe, între decembrie 2017 şi mai 2019, Karin Kneissl locuia în Liban din 2022, dar a decis să se stabilească la Sankt-Petersburg pentru a prelua funcţia de preşedinte al unui nou think tank universitar în iunie.  Cunoscută pentru că a dansat un vals cu Vladimir Putin în 2018, acesta s-a instalat în Rusia după o călătorie cu poneii săi, într-un zbor special organizat de la o bază aeriană rusă din Siria, informează AFP.

Site-ul de investigaţii „The Insider” a scris marţi că Kneissl a ajuns în Rusia după un zbor săptămâna trecută, împreună cu poneii săi, de la baza aeriană rusă Hmeimim din Siria la Sankt-Petersburg.

Fosta şefă a diplomaţiei austriece, în vârstă de 58 de ani, a încercat să se justifice miercuri: „Mi-a fost imposibil să conduc un camion prin Siria în condiţii de război”, a declarat ea pentru AFP.

„Din cauza sancţiunilor, nu există niciun zbor sau (serviciu de expediere) DHL”, a explicat ea în continuare pe contul său de Telegram, exprimându-şi surprinderea că „mutarea sa a devenit un subiect politic”.

Reverenţă în faţa dictatorului

Karin Kneissl a ţinut prima pagină a ziarelor în 2018, când l-a invitat pe preşedintele rus la nunta sa, pe când se afla la conducerea diplomaţiei austriece.

Presa apropiată Kremlinului a fost încântată să publice imagini, care au făcut înconjurul lumii, cu mireasa valsând alături de preşedintele rus, pe care l-a onorat cu o amplă reverenţă.

După ce a părăsit guvernul, Karin Kneissl s-a alăturat consiliului de administraţie al gigantului petrolier rus Rosneft în 2021, poziţie pe care a părăsit-o în mai 2022, în urma presiunilor, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Foarte controversată în ţara sa, Kneissl s-a mutat în Franţa în septembrie 2020. Ea susţine că a fost forţată să plece şi că se stabilise temporar într-un mic sat din Liban, iar de acum va trăi la Sankt-Petersburg.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
12.6 ° C
12.6 °
8.2 °
81 %
1.2kmh
2 %
mie
21 °
joi
23 °
vin
22 °
sâm
21 °
Dum
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...