spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăInterviu„Muzica a devenit pentru mine un stil de viață”

„Muzica a devenit pentru mine un stil de viață”

Airyen Vay susţine că este o diferenţă semnificativă între piaţa muzicală de la noi şi cea din SUA, cea de peste Ocean fiind diferită ca stil şi mai ofertantă şi întărindu-i astfel motivaţia de a-şi urma visul

Reporter: – Ce te-a determinat să faci muzică în Statele Unite ale Americii?

Ariana Vasiliu: – Am făcut această alegere în urmă cu mulți ani, doar că am avut nevoie de timp și de curaj pentru această schimbare. Industria muzicală din America este una dintre cele mai mari și influente din lume. Încă de mică am fost și sunt inspirată de genurile muzicale promovate aici, așa că decizia de a face muzică în America a fost una firească pentru mine, bazată pe dorința de a explora noi orizonturi artistice, de a-mi dezvolta potențialul și de a împărtăși muzica mea cu o audiență mai largă.

Este o călătorie plină de provocări și recompense, iar fiecare moment petrecut aici mă motivează să continui să-mi urmez visul muzical cu pasiune și hotărâre.

– Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

– Am descoperit pasiunea pentru muzică la o vârstă foarte fragedă. Am participat la multe concursuri locale, naționale, internaționale şi cu fiecare experienţă am fost tot mai convinsă de faptul că îmi doresc să fac muzică la cel mai înalt nivel, pentru tot restul vieții. Pe măsură ce am continuat să mă perfecționez, muzica a devenit mai mult decât o simplă pasiune, pentru mine este un stil de viață.

– Unde s-au pus bazele parcursului tău artistic?

– Bazele parcursului meu artistic s-au pus in copilărie. Am fost foarte norocoasă să mă nasc într-o familie care m-a susținut și mi-a încurajat visul. Mama obișnuia să asculte muzică foarte bună. Mi-a insuflat dragostea pentru artiști ca Whitney Houston, Aretha Franklin, Prince, Michael Jackson și mulți alții, a căror muzică mă inspiră și astăzi. M-a încurajat să visez departe şi să am încredere în mine că voi reuși. Tata a venit cu gândirea practică, iar aceasta m-a ajutat să rămân cu picioarele pe pământ și să-mi dau seama că fiecare reușită, cât de mică sau mare, necesită multă muncă și determinare. Am avut o bază solidă și am făcut tot ce mi-a stat în putință să evoluez cu fiecare oportunitate.

– Unde sau cu ce a început cariera ta?

– A început la Botoșani, la Şcoala populară de arte, pe când aveam 8-9 ani. Mai apoi am cunoscut-o pe Oana Pușcașu, de la care am luat lecții de canto, o prietenă draga, cu care mă mai consult şi astăzi.

– Cât de greu este să reușești în showbiz-ul american?

– Nu este ușor, dar cu perseverență, răbdare și multă muncă, cred că se poate atinge orice obiectiv.

– Cum a luat naștere piesa „Breathe” și cum ai convins-o pe Maia Morgenstern să joace în videoclip?

– Versurile piesei „Breathe” au luat naștere acum trei ani. Versurile au fost inspirate din situația creată de pandemie, iar refrenul a fost scris în urma unui atac de panică.

Colaborarea cu Maia Morgenstern s-a creat foarte natural. Ne-am întâlnit la Teatrul Evreiesc în București, i-am prezentat întregul proiect și mi-am exprimat dorința de a colabora cu ea. A răspuns afirmativ fără să stea pe gânduri și și-a exprimat aprecierea asupra mesajului piesei. Este actrița mea preferată din România, încă de când eram mică și obișnuiam să merg cu mama la teatru, vinerea după școală. A fost o colaborare foarte frumoasă și pentru mine un exemplu de urmat în materie de profesionalism și creativitate.

– Care este artistul american preferat? De ce?

– Michael Jackson este artistul meu preferat. A creat un stil unic și iconic, care încă influențează artiștii din diverse generații. Mai mult decât atât, mesajele din muzică lui au avut și au un impact enorm asupra oamenilor. Cred că este minunat atunci când un artist își folosește platforma pentru a încuraja oamenii să ofere iubire unul altuia, într-o lume care încearcă să ne dezbine și să ne diferențieze prin rasă, cultură și prejudecăți.

– Care este povestea piesei „Another Woman”?

– Piesa „Another Woman” este menită să încurajeze oamenii, în special femeile, să-și îmbrățișeze unicitatea și să se iubească mai mult. Piesa promovează încrederea în propria persoană și capacitatea interioară a fiecăruia de a depăși momente dificile în viață. Este probabil piesa cu cel mai mare succes comercial de până acum, fiind preluată de radiouri din Statele Unite, UK şi din câteva țări europene. Piesa a fost menționată și în revista Rolling Stone India, după ce a fost locul 1, în topul revistei americane Muzic Swipe, pentru două săptămâni consecutiv.

– Când vom mai asculta o nouă piesă de-a ta?

– Este posibil să ascultați un întreg album până la sfârșitul anului. Este probabil cel mai sincer şi vulnerabil proiect la care am lucrat până acum.

– Unde te vezi în următorii ani din punct de vedere al carierei muzicale?

– Îmi doresc să continui să cresc și să evoluez. Mi-ar plăcea foarte mult să am multe turnee și concerte în diferite locații, atât în Statele Unite, cât și în alte țări. De asemenea, mi-aș dori ca muzică mea să aibă un impact pozitiv, să reușesc să aduc bucurie şi iubire tuturor ascultătorilor.

– O să faci vreun spectacol si la Botoșani?

– Nu văd de ce nu. Mă bucur să împărtășesc muzica mea cu oamenii din întreaga lume, mai ales cu cei de acasă!

 

Ariana Vasiliu (nume de scenă Airyen Vay)

– Are 28 de ani, a cunoscut deja succesul topurilor internaţionale de muzică şi este fiica fostului director al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, Minodora Vasiliu, și a medicului veterinar Puiu Vasiliu.

– Pasiunea pentru muzică i-a fost transmisă de mama sa, iar bazele sale în domeniu au fost puse la Școala Populară de Arte, începând de la vârsta de op ani. Cărămidă cu cărămidă, așa și-a construit parcursul Aiyen Vay, pentru care muzica a ajuns un stil de viață.

– „Another Woman”, cea mai recentă piesă lansată, are cel mai mare succes comercial de până acum. Este caracterizată chiar de către Airyen Vay drept o „piesă-manifest”, care promovează încrederea în propria persoană și capacitatea interioară a fiecăruia de a depăși momente dificile din viață.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.3 °
15.5 °
60 %
3.1kmh
4 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...