19 − four =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Aproximativ o mie de credincioşi botoşăneni au participat astăzi la slujba oficiată la Monumentul Sfintei Cruci de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, părintele protopop Lucian Leonte, alături de un sobor impresionant de preoţi.

Au fost oficiate Slujba aghesmei, Acatistul „Sfintei Cruci” și Rugăciuni de binecuvântare a începutului de an școlar. Atmosfera a fost emoţionantă şi înălţătoare. Cu busuioc şi lumânări aprinse în mâini, botoşănenii s-au rugat şi au cântat alături de mitropolit şi de preoţi.

„Sfânta Cruce ne îndeamnă să privim la aceste minunate făpturi care sunt copiii noştri, să ne vedem pe noi înşine în copilăria lor, regretând că am pierdut inocenţa copilăriei, am pierdut sensibilitatea anilor celor dintâi, am pierdut sinceritatea, credinţa lor puternică şi îndemnul domnului Hristos că dacă nu veţi fi precum copiii, adică curaţi, cu credinţă multă, cu o putere uimitoare de iertare, nu veţi intra în împărăţia cerurilor”, a spus printre altele ÎPS Teofan.

Mitropolitul a mai făcut referire în cuvântul său la frumuseţea şi importanţa familiei creştine şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să participe la referendumul pentru familie.

„Dumnezeu ne cheamă să mărturisim şi să apărăm trei adevăruri, pe Dumnezeu de sus, familia de lângă noi şi pământul care adăposteşte atâtea oseminte sfinte ale eroilor neamului nostru. Avem încredinţarea că sprijinindu-ne pe aceşti trei stâlpi, Dumnezeu, familia şi neamul, vom merge mai departe, generaţiile care vin după noi se vor aşeza în continuare la umbra crucii, precum îndrăznim noi a ne aşeza astăzi şi vor avea şi ei, cum nădăjduim şi noi cei de astăzi, că vom avea determinarea mărturisirii acestor trei valori fără de care pierim, murim şi dispărem în neantul nefiinţei”, a mai spus ÎPS Teofan încheind cu un „să binecuvinteze Dumnezeu Biserica, familia şi neamul”.

În final, ÎPS i-a îndemnat pe cei prezenţi să cânte „Mântuieşte, Doamne, poporul Tău”. Şi la slujba de astăzi botoşănenii şi-au arătat preţuirea faţă de ÎPS Teofan şi l-au pus serios la încercare deoarece au dorit să fie binecuvântaţi de acesta. Cu blândeţea cunoscută, ÎPS Teofan  a trecut prin mulţime şi i-a binecuvântat pe credincioşii de toate vârstele.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...