Extrădat în Italia, după ce și-a terorizat concubina

0

Un botoșănean care și-a terorizat fosta concubină a fost condamnat de instanțele de judecată din Italia la șapte ani de închisoare cu executare, agresiunile având loc în peninsulă. De loc din satul Guranda, comuna Durnești, Constantin B., în vârstă de 56 de ani, a fost dat în urmărire internațională, imediat ce sentința a rămas definitivă. Reținut în baza mandatului european de arestare emis pe numele lui, bărbatul urmează să fie extrădat.

Potrivit autorităților judiciare italiene, faptele au fost comise în localitatea Oppido Lucano (provincia Potenza) și localitatea Spinazzola (provincia Barletta), în perioada 2009 – 2011. Atunci, botoșăneanul a maltratat-o în mod repetat pe concubina sa, pe care a supus-o continuu la suferințe morale, materiale, dar și sexuale. În 2011, pentru a pune capăt calvarului în care trăia, femeia a părăsit locuința comună a cuplului și s-a mutat în localitatea Spinazzola, dar bărbatul a reușit să afle unde s-a stabilit și s-a dus după ea, continuând să o molesteze și să o amenințe cu moartea.

Cu psihicul distrus și terorizată aproape zi de zi, trăind într-un stres continuu, femeia nu a mai rezistat și a făcut o plângere penală, iar Constantin B. a fost pus sub urmărire penală, fiind anchetat și trimis în judecată pentru amenințare, violențe și abuzuri sexuale. Aproape cinci ani au durat cercetările și procesul în sine, iar pe 13 octombrie 2017  botoșăneanul a fost condamnat la șapte ani de detenție, sentința pronunțată de Tribunalul Ordinar din Potenza, devenind irevocabilă pe 27 februarie 2018.

De atunci, autoritățile judiciare din Italia l-au dat în consemn, iar în aprilie a.c. Procuratura Generală din Potenza a emis pe numele lui un mandat european de arestare. Capturat la începutul acestei luni de polițiștii botoșăneni, bărbatul a fost dus în fața magistraților de la Curtea de Apel Suceava, care a dispus arestarea lui. Audiat de judecători, Constantin B. a fost de acord cu extrădarea, însă a susținut că nu vrea să execute pedeapsa în Italia și că solicită rejudecarea cauzei. El va fi trimis în peninsulă zilele viitoare, soarta lui urmând să fie decisă de autoritățile judiciare italiene.

Deja ai votat!
se încarcă...