spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTComuna Mihai Eminescu - semnal de alarmă în vederea suplimentării fondurilor de...

Comuna Mihai Eminescu – semnal de alarmă în vederea suplimentării fondurilor de la bugetul de stat

Prin prezentul comunicat, Comuna Mihai Eminescu transmite un semnal de alarma catre Ministerele si institutiile publice competente in vederea suplimentarii fondurilor de la bugetul de stat, data fiind instalarea starii de urgenta.

In acest sens, subliniem, in primul rand, ca Primaria comunei Mihai Eminescu functioneaza in mare parte din veniturile proprii, fapt ce inseamna ca derularea activitatii acesteia si obligatiile de plata pe care aceasta le are sunt direct influentate de incasarile contribuabililor atat persoane fizice cat si persoane juridice.

Tinand cont de situatia alarmanta in care se afla societatile comerciale de pe raza comunei, fiind nevoite sa inchida temporar activitatea, conducand la un deficit economic pentru acestea, afecteaza si situatia economica a Primariei si, totodata, datorita prelungirii termenului de plata a taxelor si impozitelor atat pentru persoanele juridice cat si pentru cele fizice  a diminuat considerabil incasarile preconizate.

Autoritatile locale chiar daca au un buget aprobat pentru anul 2020, neincasand, nu isi pot onora contractele incheiate cu furnizorii, atat la cheltuieli de functionare cat si la cheltuieli necesare realizarii investitiilor.

Faptul ca s-a aprobat virarea sumelor de la un trimestru la altul, de la un capitol  la altul, nu ajuta cu nimic autoritatile deoarece acestea nu dispun de lichiditati, neavand incasari.

Aceasta situatie se intalneste la Primariile care se gestioneaza din veniturile proprii, celelalte Primarii, avand primite sume  mult mai mari de bani pentru echilibrare , de la bugetul de stat.

Asadar, prin sprijinul solicitat urmarim buna desfasurare atat a activitatii proprii cat si a furnizorilor cu care avem contracte in derulare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...