A doua arestare în cazul tânărului sechestrat și tâlhărit

Cel de-al doilea suspect în cazul tânărului sechestrat într-un taxi și tâlhărit a fost arestat preventiv astăzi, 22 mai a.c., în urma unei decizii a Judecătorie Botoșani. Reținut vineri de polițiștii de la Investigații Criminale, Andrei Răuțu, de 26 de ani, a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal și prezentat în fața magistraților de drepturi și libertăți. Suspectul a solicitat plasarea în arest la domiciliu sau sub control judiciar, însă instanța i-a respins solicitarea și a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui pentru o perioadă de 30 de zile.

Tânărul este bănuit că, în complicitate cu un alt individ în vârstă de 27 de ani, Constantin Aurusulesei, arestat încă de miercuri pentru tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal, l-ar fi sechestrat pe un alt botoșănean, care a fost luat de pe strada Cornișa, băgat în taxi și dus timp de jumătate de oră prin oraș, după care i-au luat banii. Cazul a fost sesizat la poliție a doua zi după comiterea faptei, iar cercetările au fost preluate de polițiștii de la Investigații Criminale, care au reușit să-i identifice pe suspecți. Totodată, taximetristul care a asigurat cursa cu pricina a fost identificat de anchetatori și a fost audiat în calitate de martor.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, anchetatorii încercând să afle și ce a fost la mijloc pentru că suma sustrasă de la victimă nu a fost una considerabilă, prejudiciul fiind de circa 180 de lei. La finalizarea anchetei, suspecții riscă să fie trimiși în judecată.

 

Deja ai votat!