Bărbat ucis de cei pe care îi iertase (video)

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul crimei de la Tudora care a zguduit întreaga comunitate.

Rudele bărbatului în vârstă de 63 de ani, care a fost ucis cu sălbăticie de doi tineri, spun că între agresori şi victimă au existat conflicte mai vechi. Cel din urma a refuzat însă, de fiecare dată să sesizeze poliţia, tocmai din dorinţa de a nu agrava situaţia.

Tragedia s-a petrecut pe 30 decembrie şi, potrivit anchetatorilor, cei doi agresori, de 22 și 27 de ani au început să facă scandal la barul din comună. Fără motiv, aceştia s-au luat și de bărbatul de 63 de ani, pe care l-au lovit de față cu alte persoane. Administratorii localului i-au dat afară, ceea ce i-a înfuriat și mai mult pe scandalagii.

Ulterior, când victima a plecat spre casă, cei doi au urmărit-o pe drumul spre locuință cu o căruță. L-au ajuns din urmă pe bărbat, au rupt o scândură de la coșul atelajului și l-au lovit de mai multe ori peste cap. „Cei doi tineri au lovit pe drumul public o persoană cu o scândură de la căruţă şi cu bocancii prevăzuţi cu vârfuri metalice, aplicându-i multiple lovituri în zona capului, lovituri care au condus la deces, victima fiind găsită pe marginea drumului la aproximativ o oră de la incident”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

„El mi-a mai spus despre faptul că a fost amenințat de băiatul acesta”

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa era văduv de mulți ani. Nenorocirea s-a întâmplat tocmai când copiii săi s-au întors din străinătate de sărbători. Unul dintre fii victimei spune că tatăl său a mai fost amenințat de cei doi. „El mi-a mai spus despre faptul că a fost amenințat de băiatul ăsta și că i-a zis că-l omoară. Sunt vecini, el stătea singur aici și nu a supărat pe nimeni. Nici nu bea, nu fuma, avea nişte probleme medicale. Era un om retras. Dar de multe ori mă suna şi îmi spunea că l-au ameninţat vecinii, tatăl şi unul dinte agresori”, a spus Constantin Niţă, fiul victimei.

Spusele acestuia sunt întărite şi de o soră de-a victimei, care spune că a fost oprită să meargă la poliţie chiar de fratele ei, pe care acum îl înmormântează. „Totul a pornit de la părinți. E un conflict mai vechi. Chiar eu am căutat cale de împăcare. Îi salutam pentru că nu voiam răutate între ei și să-l lase în pace. De câteva ori i-am zis că merg eu la poliţie să anunţ, dar el mă tot ruga sa nu merg, să nu fie mai rău după aia”, a spus Olga Furnică, sora bărbatului decedat.

Gabriela Groza este doctor în psihologie judiciară și explică violența extremă printr-un istoric familial care a avut la bază comportamente agresive. „Deseori se întâmplă ca această formă de violență să fie foarte prezentă în mediile în care violența este tolerată, este acceptată, normalizată, îi spunem noi. Adică persoanele respective au crescut într-un mediu unde nu era o problemă prea mare să îți tratezi sau să își rezolvi problemele cu bătaia sau cu un limbaj agresiv”, a explicat Gabriela Groza, psiholog criminalist.

Cei doi indivizi au fost arestați și riscă până la 20 de ani de închisoare pentru omor.

Deja ai votat!