miercuri, mai 15, 2024
AcasăLocalAlexia şi-a colindat îngerul salvator (video)

Alexia şi-a colindat îngerul salvator (video)

La aproape un an după ce a fost la un pas de o tragedie cumplită, Alexia, tânăra care a fost rănită grav în urma unui accident în care a fost implicat autocarul cu care mergea la un concert, alături de câţiva colegi, au mers cu colinda la medicii care le-au salvat vieţile.

Copiii, pasionați de muzică, le-au arătat salvatorilor lor că nu și-au abandonat visul de a cânta, chiar dacă au suferit enorm după accident. Alexia, Elena, Silviu, Eric și Iulian au mers special de la Botoșani la Iași pentru a colinda echipa medicală care a făcut minuni pentru ei. Alexia, Elena și Silviu, au ajuns anul trecut în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii din Iași în stare foarte gravă. Alexia – cu un braț zdrobit și altul amputat. Elena – cu fruntea și urechea zdrobite, iar Silviu – cu chipul desfigurat. Cei care au scăpat cu răni fizice mai ușoare au fost Eric și Iulian.

„Este o mare fericire să îi vedem pe toți zâmbind fericiți”

Unul dintre medicii care s-a transformat în înger păzitor pentru copii şi i-a redat ambele braţe Alexiei este Sidonia Susanu, șefa clinicii de chirurgie plastică, medic decorat de 1 Decembrie de președintele Klaus Iohannis cu ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.
„Este o mare fericire să îi vedem pe toți zâmbind fericiți, chiar dacă nu și-au terminat programul de recuperare. A fost o muncă titanică, o implicare și angajare din partea tuturor colegilor. Întreaga echipa medicala s-a mobilizat extraordinar pentru a face față tuturor cazurilor venite”, a spus medicul Sidonia Susanu.

Alexia spune că a legat o conexiune deosebită cu cea care i-a salvat viaţa. „A devenit una dintre cele mai importante persoane din viața mea, pentru mine e ca a doua mamă, mi-a salvat viața și m-a luat sub aripa ei și m-a îngrijit. Să revin aici e și un sentiment plăcut pentru că vin la oamenii care m-au salvat. Acum starea mea e foarte bună, mișc mama dreaptă mai mult de 50/100. Mâna stângă o mișc, o simt, lucrez la mușchi, să îi pot recupera”, a spus Alexia.

Copiii încă au nevoie de îngrijiri

Chiar dacă sunt zâmbitori, recuperarea adolescenților nu s-a încheiat, iar unii dintre ei încă au nevoie de intervenții chirurgicale. „A fost un an destul de greu pentru noi, am mers foarte des la spital, spitalul a fost a doua noastră casa. În continuare merg la psiholog, mai am nevoie de operații, dar sper să fie bine”, a spus Elena.

Aceasta urmează să plece în curând în Turcia pentru o nouă serie de intervenţii. „Pentru noi a fost un an foarte greu pentru că cât timp copilul nu este bine, nici noi ca părinți nu avem cum să fim bine. Elena mai are nevoie de intervenții, operații, ne pregătim să plecăm la o clinică în Turcia pentru noi intervenții, posibil sa fie operată pe creier, are un lipom chistic pe creier după accident”, a spus mama Elenei.

Accidentul în care au fost răniți tinerii a avut loc în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2022, când autocarul în care se aflau tinerii – atunci membrii ansamblului folcloric Flori de Măr – s-a răsturnat. Asta după ce șoferul a ratat și derapat într-o curbă, din cauza poleiului. Autoritățile au activat planul roșu și 27 de pasageri, majoritatea adolescenți, au fost transportați la spitale.

„Anul asta am revenit cu zâmbetul pe buze, anul trecut din păcate, nu. După accident am realizat că familia, sănătatea și prietenia sunt cele mai importate. Ne a legat mult această tragedie”, a spus Eric, fratele Alexiei.

Alexia

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
16.6 °
48 %
4kmh
88 %
mie
16 °
joi
17 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot ăsta rămâne cel mai bun sistem antifurt la români. Mai ales că e și ieftin.

EDITORIAL

O vorbă înțeleaptă, larg răspândită, spune că gusturile nu se discută. Sunt întru totul de acord că deosebirile structurale care există între oameni afectează...

EPIGRAMA ZILEI

Au plecat toți în vacanță Chiar de nu și-au fixat ruta, Au lăsat în schimb, în clanță, Un bilet : NEAM DUS CU PLUTA !   Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...