joi, mai 16, 2024
AcasăLocalSute de botoșăneni lăsați fără gaz în Ajun de Crăciun. Delgaz promite...

Sute de botoșăneni lăsați fără gaz în Ajun de Crăciun. Delgaz promite o rezolvare rapidă

Nu mai puțin de patru scări de bloc din municipiul Botoșani au fost lăsate, în prag de Crăciun, fără gaz. 

Locatarii unei scări de bloc de pe strada Dimitrie Negreanu Nr. 3 au simțit, vineri, miros puternic de pe casa scării. Precauți, oamenii au sunat la Delgaz, iar o echipă a venit în scurt timp la Scara B.

Echipa de intervenții le-a spus acestora că au făcut foarte bine că au sunat, pentru că exista riscul unei explozii. Drept “răsplată” pentru sesizare, însă, oamenii s-au trezit că sunt lăsați fără gaz. “Au venit și au spus că trebuie întrerupt gazul, pentru că sunt scurgeri. Au întrerupt, au pus sigiliu și au plecat. de la scara B încolo, patru scări, au rămas fără gaz de vineri la amiază. Nu tu aragaz, nu tu căldură. La noi nu e o problemă, doar că singura noastră vină e că suntem racordați la aceeași conductă de gaz, după acea defecțiune”, a spus o locatară de la scara vecină. În total, patru scări de bloc au rămas fără gaz, în preajma Crăciunului.

Peste 100 de oameni fără gaz

Aproape 80 de familii trebuie să găsească acum soluții pentru a se încălzi și a face mâncare. “Sunt familii cu copii mici, sunt femei gravide în aceste apartamente. Nu s-au gândit la nimic. Au tăiat gazul și atât, să ne rezolvăm problema, dar nu avem cu cine. Totul e pe pile și relații la noi”, a spus o altă locatară.

Oamenii au fost înștiințați de cei de la Gaz că trebuie să își rezolve singuri problema, pentru că defecțiunea este la rețeaua de la scară, care ține de proprietati și nu la conducta principală, care ține de Delgaz.

În acest sens, oamenii au primit o listă cu firmele autorizate să facă lucrări la conductele de gaz. Doar că oamenii au sunat în continuu vineri la acele firme și li s-a spus, la unison, că angajații sunt deja în libere, de Crăciun.

Soluţie găsită în jumătate de oră

Monitorul de Botoșani a contacta, sâmbătă diminaţă, reprezentanții Delgaz. Aceştia au explicat că situaţia este una neplăcută, dar riscurile sunt prea mari în astfel de cazuri, pentru a se face excepţii. „Defecţiunea a fost descoperită pe instalaţia de utilizare, care este în gestiunea consumatorilor. Din motive de siguranţă a fost sistată alimentarea cu gaze. Este o procedură standard. Este o situaţie, neplăcută, într-adevăr, şi ne pare rău pentru ea, dar există riscul de explozie în caz că se reia alimentarea cu gaze fără a fi remediate problemele. Din păcate se pot produce explozii şi de Crăciun”, a precizat Sorin Munteanu, specialist comunicare externă în cadrul Delgaz Grid.

Acesta spune că pe pagina ANRE există o listă completă cu toate firmele autorizate pentru a face lucrări în astfel de situaţii.

La jumătate de oră după ce a fost apelat de reporterii Monitorul, acesta a revenit cu un mesaj pentru cele peste 80 de familii afectate. „Nu putem rămâne indiferenţi la probelemele consumatorilor, deşi situaţia era în sarcina lor. Colegii mei au discutat cu o firmă şi s-au făcut toate demersurile pentru ca lucrările să fie făcute sâmbătă şi tot sâmbătă să se reia furnizarea gazului”, a mai spus responsabilul Delgaz Grid.

 

 

 

 

robabil și aceștia au intrat în vacanța de Crăciun.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.4 ° C
14.4 °
13.6 °
55 %
0.9kmh
0 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...