spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocalRăzboi cu plângeri şi reclamaţii între doi aleşi din municipiu

Război cu plângeri şi reclamaţii între doi aleşi din municipiu

Războiul dintre primarul municipiului Botoșani social democratul Cosmin Andrei și consilierul liberal Eugen Țurcanu, a trecut la un alt nivel. Aceștia întocmesc constant plângeri prin care își reclamă reciproc activitatea.

În luna decembrie, primarul Cosmin Andrei, motivat de o plângere din partea unui părinte a cărui copil s-a lovit în spațiul de joacă de la Cornișa, a înaintat o sesizare către o comisie de disciplină. Parcul Cornișa este gestionat de Direcția pentru Sport și Agrement (DAS) Botoșani, condusă de consilierul Eugen Țurcanu. Cum direcția este în subordinea primăriei, practic, Cosmin Andrei a reclamat primăria.

„Toate sesizările care au venit din partea cetățenilor, din partea subalternilor cărora li s-au încălcat drepturile au fost trimise către această Comisie de cercetare disciplinară, nu am inițiat demersuri fără să am în spate solicitări. De exemplu, pentru locul de joacă unde este o cercetare disciplinară s-a  primit o reclamație din partea unei doamne care a avut copilul acolo și care s-a lovit. Ei mi-au scris mie și eu am făcut sesizarea Comisiei, pentru că eu nu pot să-l cercetez pe domnul Țurcanu”, a spus primarul.

La rândul său, Eugen Țurcanu a reclamat primăria pentru că nu are autorizație de construire pentru nici un teren de joacă. Totodată, acesta susține că acele locuri de joacă nu au nici autorizația ISCIR pentru care primarul l-a reclamat.

„Ceva legat de autorizația ISCIR, domn′ primar s-a ocupat de lucrul ăsta de când e viceprimar, din 2012 și până în 2016 s-a ocupat de toate lucrurile astea legate de terenurile de joacă. Autorizare ISCIR pe care nu o are nici primăria, are terenuri de joacă fără autorizație de construire, fără proiect, fără autorizație ISCIR, iar pentru astea sunt cercetat și eu”, a declarat Eugen Țurcanu.

„Anul ăsta cred că am avut zece dosare la Comisia de disciplină”

Ba mai mult, consilierul recunoaște că între el și primar există o luptă politică, doar că cel din urmă nu ar acționa corect.

„Asta e bărbăția lui, bărbăția politică și tăria de caracter a primarului stă doar în tot felul de reclamații anonime sau ale interpușilor, la tot felul de instituții. Să revină la bărbăție, el asta înțelege din lupta politică pe care o are cu mine, el nu luptă pe idei și pe doctrină, el face doar mizeri din astea. Face și el, pune și pe alții, tot felul de soldăței, marionete, face toată lumea”, a spus consilierul PNL.

„Anul ăsta cred că am avut zece dosare la Comisia de disciplină, mi-a dat iar o sancțiune acum vreo săptămână, m-a chemat la alt dosar pe 8 ianuarie. Nici ei nu cred că au fost chemați la DNA, care au furat și au fraudat licitația la teatru, cum sunt eu chemat la Comisia de disciplină de către primar”, a mai spus acesta.

Primarul Cosmin Andrei a preferat să nu comenteze acțiunile sau vorbele adversarului său.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.8 ° C
18.9 °
18.6 °
53 %
4.6kmh
100 %
sâm
17 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...