vineri, mai 17, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Tânăr arestat preventiv pentru infracțiuni de furt

La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt. Ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea sa preventivă. Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, în timp ce se afla în zone aglomerate, din municipiul Botoșani, profitând de neatenția victimelor care purtau genți sau rucsacuri, ar fi sustras din interiorul acestora portofele conținând bani și documente. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 9.000 de lei.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat.

Arsenal de arme găsit de polițiști în urma unui control în trafic

La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe D.N. 29 C, în orașul Bucecea, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din județul Suceava. În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un pistol Airsoft, o armă Airsoft, de tip mitralieră, cu încărcător metalic introdus în armă, alimentat, 2 încărcătoare alimentate cu bile.  Urmează ca polițiștii criminaliști să stabilească cu exactitate tipul de armă, categoria din care face parte și dacă sunt supuse autorizării. Totodată, au fost identificate mai multe bunuri susceptibile a fi folosite la comiterea de infracțiuni, acestea fiind ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să fie dispuse măsuri legale.

Conducere sub influența alcoolului

La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Mitoc, un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 Pietonii indisciplinați vizați de o acțiune a polițiștilor rutieri

La data de 11 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, care au drept cauză generatoare, indisciplina pietonilor. Activitățile s-au desfășurat în municipiul Botoșani, polițiștii acționând pe arterele rutiere aglomerate și în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonilor.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost legitimate 45 de persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.000 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pietonilor care nu au respectat regulile de circulație.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.7 ° C
18.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
13 %
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
23 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

Atât de mult s-a scris, s-a comentat și s-a pălăvrăgit despre noua lege a pensiilor, încât dacă aș afirma că acest act legislativ reprezintă...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...