spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal„Reverii eminesciene”, concurs și spectacol omagial dedicat lui Eminescu

„Reverii eminesciene”, concurs și spectacol omagial dedicat lui Eminescu

Miercuri, 17 ianuarie, la Bucecea, s-a desfășurat ediția a III-a a Concursului literar-artistic „Reverii eminesciene” din cadrul Festivalului Național de poezie și proză Mihai Eminescu”.

Concursul este organizat de Liceul Tehnologic Bucecea în colaborare cu Asociația Cultural Artistică Arlechin și Asociația Județeană a profesorilor de limba și literatura română Botoșani, Centrului Cultural Bucecea și Primăria Orașului Bucecea.

Spectacol omagial dedicat lui Eminescu

Spectacolul a fost închinat aniversării a 174 de ani de la naşterea luceafărului literaturii românești, Mihai Eminescu. Cadrele didactice de la Liceului Tehnologic Bucecea au adus în atenție un scenariu cu ajutorul căruia i-au atras pe elevi în lumea creaţiei eminesciene.
Copiii au învățat crâmpeie din opera marelui poet și le-au transmis cu emoție și patos prin vers, cântec și culoare în cadrul concursului. Temele alese au fost folclorul, natura, istoria, iubirea şi timpul.

Proiectul „Concursul literar artistic – Reverii eminesciene” s-a bucurat de sprijinul reprezentanților primăriei, a lui Flaviu Damian și referentului Alina Spatar, având ca și coordonatori cadrele didactice Carolina Enea, care este și directorul școlii, Valentin Albu, directorul adjunct, Avătămăniței Oana, Doroftei Laura, Filote Simona, Ursulean Maria, Tudoraș Geanina, Paviliuc Daniela, Pricop Ovidiu.

Adrian Sărmășan a fost invitatul special

Invitat special în spectacolul Liceului Tehnologic Bucecea a fost Adrian Sărmășan. Acesta este cântăreț, textier, poet, compozitor de muzică pop, rock, folk, dance, country. Membru al Uniunii Compozitorilor, Laureat al Premiilor Muzicale Radio România, Adrian Sărmășan este cel care împreună cu Grupul ECOU din Bîrlad au lansat Imnul tineretului eminescian.

Pe scena Centrului Cultural Bucecea au recitat elevii de la nivelul primar, gimnazial și liceal: Lișman Daria, Gavril Emma, Bărbosu Alessia Ștefania, Ciobanu Maya Elena, Rusu Lorena, Donisă Clara, Nechifor Anastasia, Duceag Maya, Vamanu Emilia, Nicolae Damaris, Sgîrcea Anabel, Ionesi Ana Maria, Romanescu Daria, Matei David, Țilică Paul, Vamanu Francesco, Burlacu Anarisa, Cucu Antonia, Plugariu Mirieam, Lungu Mirieam-Tabita, Sacu Giulia-Maria, Iftimie Alexandra Nicoleta, Avasilenei Denis Gabriel, Rusu Levi, Maraloiu Matei, Ursu Giulia, Costic Rareș, Țapu Melissa, Plugariu Ionatan Ștefan, Ioniceanu Giulia, Barbălată Karina, Nechifor Cristian, Huțu Sofia, Zaharia Eduard, Petrune Flavius, Chisăliță Rahela, Maraloiu Luca, Cotruță Victor, Ceornea Maia, Cojocel Isabela, Avasiloaie Anastasia, Tărnăuceanu Antonia, Iurcu Amalia, Grigoraș George, Cucu Iustina, Andrici Mădălina, Iovu Iulian, Cîrjaliu Maia, Iftime Andreea, Buliga Mădălina, Stoleru Elena, Cantiuc Antonia, Ursu Mihaela, Vamanu Nicoleta.

Versurile lui Eminescu sunt temelia multor lucrări muzicale a căror audiție a încântat generații întregi de români. În cadrul spectacolului au interpretat elevii Huțu Elena, Cojocariu Teofil, Cojocariu Nectarie, Burlacu Sofia, Stoleru Karina, Popovici Constantin, Vamanu Ioana, Ailenei Sara, Nicolae Damaris, Popescu Nectarie, Popescu Anamaria, Cocriș Andra, Popescu Alexandra, Șurubaru Adnana, Corul clasei a IV-a A și Corul clasei a VIII-a B.

Decorul spectacolului a căpătat culoare, dinamism și expresivitate prin desenele realizate de elevi de la toate nivelurile de învățământ.

„Oameni ca Eminescu răsar la depărtări de veacuri în existenţa unui popor”

Proiectul este cuprins în calendarul de activități și evenimente a proiectului – Festivalul Național de poezie și proză ,,Mihai Eminescu” realizat anual de către de către Asociația județeană a profesorilor de limba și literatura română Botoșani și a partenerilor acesteia. Scopul principal este susținerea, descoperirea și promovarea elevilor și tinerilor cu aptitudini în domeniul literar-artistic și dorința acestora de a crea și realiza lucrări, materiale și momente artistice, având ca izvor de inspirație opera poetului național Mihai Eminescu, poezie, proză scurtă, eseu, critică & creaţie literară, teatru, desen, fotografie şi film.

„Oameni ca Eminescu răsar la depărtări de veacuri în existenţa unui popor”, de aceea suntem bucuroși că am reușit să îi aducem un omagiu marelui poet ca semn de mulțumire și recunoștință pentru tezaurul lăsat”, au transmis organizatorii.

Toate momentele și lucrările realizate în cadrul concursului literar-artistic ,,Reverii eminesciene” vor fi promovate în cadrul Platformei internaționale ,,Eminescu fără frontiere”.
Informații și detalii despre regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor pentru copii și tineret realizate în cadrul proiectului- Festivalul Național de poezie și proză ,,Mihai Eminescu” le găsiți pe blog-ul: http://www.concureminescu.wordpress.com și pe site-ul: http://www.arlechinromania.ro, de asemenea, aceste pot fi solicitate și de la coordonatorii regionali ai proiectului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...