spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Intervenții ale polițiștilor botoșăneni, pentru siguranța cetățenilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 62 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Acțiunile au fost desfășurate în orașele Săveni, Darabani, Dorohoi și în Botoșani.

Exemplu:

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Poliției Municipiului Botoșani, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și prevenirea accidentelor rutiere, pe raza municipiului Botoșani.

Astfel, forțele de ordine au legitimat aproximativ 100 de persoane, 16 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere, iar 4 dintre acestea au fost conduse la sediul poliției. Față de 5 dintre persoanele legitimate a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, cu amendă în valoare totală de 800 de lei.

Totodată, au fost controlate 45 de autovehicule și au fost efectuate 20 de testări cu aparatul etilotets, fără a fi depistate persoane sub influența alcoolului. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au controlat 6 localuri publice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația utilizării caselor de marcat electronice.

Bărbat condamnat pentru furt, depistat de polițiști în municipiul Botoșani

La data de 7 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale– Compartimentul Urmăriri au identificat un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Dorohoi, pe numele căruia era emis, de către Judecătoria Rădăuți, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost identificat pe Bulevardul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, fiind reținut și ulterior escortat către Penitenciarul Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11 ° C
14.6 °
10.6 °
64 %
2.3kmh
0 %
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...