luni, mai 20, 2024
AcasăLocalLUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate și-napoi la lume date

Intervenții în scandalurile izbucnite în familii, infracțiuni rutiere și controale soldate cu zeci de amenzi. Cam așa ar arăta pe scurt bilanțul unei zile la poliție. De altfel, în fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Ordin de protecție emis pentru violență în familie

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis marți (n.r. – 27 februarie a.c.) un ordin de protecție provizoriu împotriva unui tânăr de 33 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a provocat scandal la domiciliu și a avut un comportament agresiv față de soția sa. Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a nu se apropia de soția sa. Polițiștii spun că în situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate. Cercetările continuă pentru violență în familie, urmând ca în funcție de rezultatele investigațiilor să fie dispuse măsuri legale.

Mașină fantomă descoperită pe un drum din județ

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, marți (n.r. – 27 februarie a.c.) pe DJ 282, în comuna Prăjeni, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din județul Iași. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația de circulație provizorie expirată. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Permis fals prezentat polițiștilor

O femeie de 38 de ani, din municipiul Botoșani, a încercat să inducă în eroare polițiștii rutieri, prezentând un permis de conducere emis de statul german, care, însă, a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa. În urma verificărilor efectuate la nivelul autorităților germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a stabilit faptul că femeia nu figurează cu permis de conducere emis de statul german. Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Șoferie cu bucluc

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au oprit pentru control, pe un drum din orașul Bucecea, un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, de cetățenie turcă, care circula cu viteză peste limita legală. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. Bărbatul a fost amendat cu 600 de lei pentru depășirea limitei legale de viteză, iar pentru faptul că nu avea dreptul de a conduce a fost întocmit dosar penal. Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au observat în trafic, pe DJ 208 H, în comuna Corni, un autoturism al cărui conducător auto a oprit brusc, în momentul în care a observat autospeciala de poliție. La volan se afla o tânără de 22 de ani, din localitate, care nu avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea îi fusese încredințat de către un tânăr, pasager în mașină. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autoturism unei persoane care nu deține permis de conducere.

Viteza, boală grea

Peste 100 de conducători auto au fost depistați circulând cu viteză peste limita legală, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri. Acțiunea a fost organizată marți, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei din subunitățile de profil, au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă. Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 250 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 64.000 de lei. Dintre sancțiuni, 102 au fost aplicate conducătorilor auto depistați circulând cu viteză peste limita legală.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
21.6 ° C
21.6 °
20.6 °
58 %
5.5kmh
68 %
lun
24 °
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...