spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalAsistentul Valentin Mihalache condus pe ultimul drum în sunet de sirene (video)

Asistentul Valentin Mihalache condus pe ultimul drum în sunet de sirene (video)

Asistentul Valentin Mihalache a fost condus duminică pe ultimul drum. Peste o sută de persoane au fost alături de familia acestuia la slujba oficiată la Biserica din Cătămărăşti Deal.

Valentin MihalachePrintre cei care şi-au luat rămas bun de la Valentin Mihalache s-au numărat şi colegi din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, dar şi medici din cadrul Spitalului Judeţean „Mavromati”.

De asemenea, la biserică au ajuns şi două echipaje de ambulanţă, dar şi unul SMURD.

„Pe domnul Valentin l-am cunoscut şi aici la biserică şi la locul de muncă şi acasă la dumnealui, unde mă primea cu drag şi cu inima largă şi deschisă atunci când îi călcam pragul. Era un om cu bun simţ şi care ştia să-l facă pe celălalt să se simtă bine. A fost sufletul serviciului de urgenţă, o oază de lumină pentru pacienţi. Mă gândesc la dumneavoastră, la toţi cei care faceţi gărzi şi nu dormiţi pentru binele pacienţilor şi mă rog pentru dumneavoastră”, a spus, printre altele, preotul care a oficiat slujba.

Luptă cu o boală cruntă

În vârstă de doar 47 de ani, asistentul  a trecut la cele veşnice în noaptea de luni spre marţi. Acesta se lupta cu o afecțiune gravă de mai mult timp. Cu o săptămână înainte de tragedie asistentul a fost internat în spital, unde din păcate medicii nu au mai putut face nimic pentru cel care pe parcursul carierei a stat la căpătâiul bolnavilor.

VValentin Mihalachealentin Mihalache a fost unul dintre cel mai cunoscuți și apreciați asistenți din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU-SMURD). Acesta a tratat mii de pacienți și a fost și un adevărat ghid pentru zeci de colegi care acum practică meseria.

Trecerea sa în nefiinţă a îndoliat întregul sistem medical botoşănean, iar colegii săi sunt marcaţi de această tragedie. Aceştia au amenajat un mic altar, cu o fotografie şi lumânări, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, acolo unde Valentin Mihalache s-a dedicat pentru îngrijirea bolnavilor.

“Serviciul UPU-SMURD este mai sărac … fără un om de nădejde, fără un coleg desăvârșit, fără un prieten…a rămas cu un gol imens, care din păcate niciodată nu va putea fi umplut. Cred că Bunul Dumnezeu are nevoie și de oameni buni alături și pentru asta ești tu acolo. Valentin Mihalache OM din familia UPU-SMURD Botoșani”, a spus medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani.

Dumnezeu să îl odihnească!

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...