spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTSecurizează-ți casa în această toamnă

Securizează-ți casa în această toamnă

Se apropie din nou acea perioadă a anului când nopțile devin din ce în ce mai lungi, temperaturile scad și curând vei începe să te gândești la sărbătorile de iarnă. Odată cu întunericul ce cade din ce în ce mai devreme, “înfloresc” și ascunzișurile pentru potențialii hoți ce ți-au luat casa în vizor. În acest articol vom aborda cele mai vulnerabile lucruri în ceea ce privește securitatea casei tale.

Ușile

Prima și atracția principală a majorității hoților, este ușa de la intrare. Dacă ușa ta de la intrare nu este într-o stare foarte bună, te sfătuim să o schimbi cât mai repede. În caz contrar, ea va fi foarte ușor de împins, spart, rupt etc. De asemenea, dacă ușa ta are o vechime de 10 ani sau mai mult, încuietoarea este predispusă la daune și e posibil să cedeze ușor în mâinile unui spărgător.

Deținerea unei încuietori profesionale precum cele de la Yale, ce sunt anti-vandal, îți oferă liniște psihică și siguranță că totul este securizat și nu este atât de ușor pentru cineva să pătrundă în casă. Dacă o ușă rezistentă este instalată într-un cadru robust care este străpuns de șuruburi din oțel, ușa va fi mult mai stabilă, ceea ce va face din lovirea ei un simplu fleac; nu va ceda mijloacelor unui hoț de a o sparge.

Un lanț de blocaj, în plus, nu va  face niciun rău; din contră, va mai adăuga un strat de securitate intrării principale.

Sfat: nu lăsa niciodată cheia de rezervă sub preș sau sub ghivecele de la intrare, este primul loc în care un hoț va căuta o cale simplă de intrare- cheia.

Ferestrele

Ușa ta poate este sigură, dar cum rămâne cu ferestrele? Două din trei spargeri implică spartul ferestrelor, în timp ce doi din 10 spărgători nici nu trebuie să forțeze intrarea, totul decurge lin datorită stării lor de degradare.

Asigură-te mereu că geamurile de la parter sunt securizate și încuiate; același lucru îl poți aplica și pentru ferestrele de la etaj, unde poți pătrunde cu ușurință cu ajutorul crengilor din copacii care ajung la geam.

Un sistem de alarmă cu senzori de mișcare este recomandarea ideală pentru siguranța casei, împreună cu celelalte măsuri pe care le iei cu privire la protejarea locuinței.

Ferestrele ce se pot încuia și nu doar închide sunt cu mult mai sigure decât cele convenționale pe care le poți acționa și din exterior, cu puțină determinare. Ferestrele slabe cu cadru fragil vor cădea pradă imediat forței unui spărgător, deci deținerea unor ferestre cu cadre solide va face o diferență majoră.

Plantarea de arbuști cu spini sub ferestre și strângerea uneltelor de grădinărit în magazie, va lăsa hoțul fără mijloace de ajutor pe care să le poată găsi pe proprietatea ta. De asemenea, bicicletele sau articolele sportive lăsate prin curte vor constitui un furt rapid și simplu pentru orice hoț.

Sfat: atunci cand pleci în vacanță, roagă un vecin să parcheze pe aleea ta și să aprindă luminile noaptea, pentru a face casa să arate locuită și să o scotă din vizorul potențialilor spărgători.

Odată cu venirea sezonului rece, ultimul lucru de care am vrea să ne facem griji este siguranța noastră și a casei noastre. Deci, în cazul în care iei în calcul schimbarea ușilor sau a ferestrelor, optează pentru calitate și siguranță, mai mult decât pentru aspect și design. În acel moment, vei avea în mâini siguranța ta, a familiei și a casei tale.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...