spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTBătălia pentru șefia poliției intră în linie dreaptă. Toți candidații au acces...

Bătălia pentru șefia poliției intră în linie dreaptă. Toți candidații au acces la secrete de stat

Bătălia pentru șefia Poliției botoșănene intră în linie dreaptă. Cei patru candidați care aspiră la șefia Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au trecut în bloc de prima probă a concursului. Este vorba de evaluarea psihologică, probă care a avut loc luni, pe 12 decembrie. Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), toți cei înscriși au fost declarați apți și vor putea participa la interviul care va avea loc săptămâna viitoare.

În ce va consta concursul

Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție și va fi înregistrat audio și/sau video și se va desfășura la sediul IGPR din municipiul Bucureşti pe 21 decembrie a.c., rezultatele urmând să fie afișate după ora 16. Candidații vor fi evaluați cu note de la 1 la 10, nota minimă de promovare fiind 7,00. Candidații sunt declarați „admis” în ordinea descrescătoare a notelor obținute la interviul structurat pe subiecte profesionale.

În situația în care mai mulți candidați obțin aceeași notă, este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situația în care mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

În maximum 24 de ore de de la afișarea rezultatelor, respectiv 22 decembrie, cei nemulțumiți vor putea depune contestații, care vor fi soluționate în zilele următoare. Nota acordată după soluționarea contestației la interviul structurat pe subiecte profesionale este definitivă. Afișarea tabelului cu rezultatele finale se va realiza în perioada 22 – 26 decembrie, în funcție de existența/inexistența unor eventuale contestații.

Criterii pentru a putea candida

Pentru a putea candida, ofițerii înscriși la concurs au trebuit să îndeplinească mai multe criterii cumulative. Pe lângă studiile universitare, ei trebuiau să deţină gradul profesional de minimum inspector principal de poliţie, să aibă vechime în muncă/din care în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională de cel puțin 5 ani, să aibă cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI, să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu și să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau să fi fost cercetat penal, să dețină aviz de poliție judiciară și cel mai important criteriu – să dețină/să obțină autorizație de acces la informații clasificate din clasa secret de stat, nivel „STRICT SECRET”.

Potrivit informațiilor neoficiale, în cursa pentru șefia Inspectoratului de Poliție Județean s-ar fi înscris actualul șef împuternicit al IPJ Botoșani, comisarul șef Toader Buliga, sucevean de origine, (n.r. – fost șef al IPJ Suceava și IPJ Bacău și fost ofițer în Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne și fost ofițer în Direcția Generală Management Resurse Umane din MAI), comisarul șef Ioan Aniței, adjunct al inspectorului șef (n.r. cel care a asigurat comanda IPJ Botoșani după pensionarea lui Viorel Șerbănoiu, fost șef al Serviciului de Investigații criminale), comisarul șef Cosmin Moscalu, actualul șef al Poliției municipiului Dorohoi, și comisarul șef Ovidiu Sârbu, originar din comuna Rădăuți Put, dar stabilit în județul Suceava, care a activat atât în cadrul Direcției Generale Anticorupție (n.r. – structură a Ministerului Afacerilor Interne de combatere a corupției în rândul angajaților MAI), dar și în structurile de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
19.6 °
15.6 °
46 %
3kmh
9 %
Dum
15 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...