luni, mai 20, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Peste 100 de sancțiuni contravenționale

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 49.000 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi

La data de 9 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat o acțiune, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomîrla, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

Activitatea a vizat identificarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și s-a desfășurat pe principalele artere rutiere, fiind instituite filtre atât la intrările, cât și la ieșirile din localități.

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate 38 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest, iar în cazul unuia dintre conducătorii auto, rezultatul a fost pozitiv, indicând o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
21.6 ° C
21.6 °
20.6 °
58 %
5.5kmh
68 %
lun
24 °
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar te poți certa cu polițistul că mașina ta nu e parcată pe trecerea de pietoni.

EDITORIAL

Dacă în primii zece ani de după Revoluție presa a fost unul dintre principalele motoare ale profundelor schimbări sociale din România, de la o...

EPIGRAMA ZILEI

La Eforie, pe nisip, O tânără umbla în slip Și zău, intrat-am la idei, Văzând că ... nu-i al ei!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...