spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocalVremea se schimbă radical. Specialiştii anunţă un fenomen meteo sever

Vremea se schimbă radical. Specialiştii anunţă un fenomen meteo sever

Un fenomen meteo sever ar putea lovi și România în acest weekend. Este vorba despre un val de frig ce va persista până spre sfârșitul lunii, după care e posibilă o încălzire ușoară.

Începând de vineri, o zonă de presiune atmosferică scăzută va acoperi toată jumătatea estică a Europei. Inițial sunt așteptate doar ploi locale și ninsori la munte, dar ulterior se va forma unui ciclon mediteranean puternic, care se va deplasa spre est. Această depresiune atmosferică ar putea afecta și România, aducând precipitații abundente și vânt puternic. Deoarece la nord de țara noastră se va afla o masă de aer rece, fulgii de nea ar putea să coboare până în zonele joase.

În prezent, unele modele meteorologice anticipează ninsori destul de puternice. Totuși, gradul de incertitudine este încă foarte ridicat, iar prognozele se pot schimba destul de mult de la o zi la alta, în funcție de traiectoria exactă a ciclonului.

Săptămâna viitoare, temperaturile par să scadă tot mai mult, iar vremea ar putea deveni chiar rece pentru această perioadă a anului.

Cel mai probabil, acest val de frig va persista până spre sfârșitul lunii, după care e posibilă o încălzire ușoară, informează meteoradar.ro.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
15.6 °
10.6 °
59 %
2.3kmh
9 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °
vin
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...