Pierderi uriaşe pentru Samsung

Compania sud-americană a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă după eşecul Note 7.

 

Samsung Electronics a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă în ultimele două şedinţe, în condiţiile în care investitorii au simţit o lovitură puternică din partea eşecului smartphone-ului Note 7, scrie Bloomberg.

Acţiunile Samsung au scăzut cu 11% de la sfârşitul săptămânii trecute, cel mai mare declin de două zile din 2008, după ce autorităţile de reglementare din SUA au avertizat utilizatorii în legătură cu smartphone-urile Note 7, susţinând că sunt probleme serioase la încărcare. Autorităţile aviatice au interzis pasagerilor să folosească aparatul în timpul zborului.

Samsung a cheltuit bugete uriaşe pe marketing în ultimii ani, în condiţiile în care sperau să obţină un avans în piaţă faţă de concurentul Apple, motiv pentru care au şi lansat cel mai recent dispozitiv înainte de noul iPhone. Tot avantajul a dispărut acum.

„Coşmarul Samsung nu face decât să fie din ce în ce mai rău”, a spus Bryan Ma, vicepreşedinte la IDC. Este posibil ca operatorii de zbor, în loc să izoleze Note 7 la interdicţia de folosire în avioane, să interzică toate telefoanele Sasmung din cauza dificultăţilor în a identifica modelele. „Dacă este adevărat, problema Note 7 ar putea trage în jos întreg portofoliul”, a spus el.

„Unii au spus iniţial că Galaxy Note 7 ar putea fi cel mai bun smartphone, dar acum este posibil ca telefonul să fie cunoscut ca fiind cel mai slab din istorie”, a declarat analistul Lee Seung-woo, de la IBK Securities, care se aşteaptă la scăderea vânzărilor grupului sud-coreean în ultimele luni ale acestui an.

Samsung a anunţat pe 2 septembrie că retrage de la vânzare telefoanele Note 7, după ce peste 35 de smartphone-uri au explodat sau au luat foc. Telefoanele Note 7 vor fi disponibile cu noi baterii pe 19 septembrie.

 

Deja ai votat!