marți, martie 19, 2024
AcasăLumea digitalăSRI face selecţie pentru echipa de securitate cibernetică

SRI face selecţie pentru echipa de securitate cibernetică

Serviciul Român de Informații (SRI) împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice organizează selecția echipei naționale pentru competiția europeană „European Cyber Security Championship 2017”, care se va desfășura în acest an la Malaga (Spania), în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2017.

O primă etapă a selecției va avea loc online, în perioada 30 iunie — 2 iulie, aceasta fiind urmată de o selecție on-site, la sfârșitul lunii iulie, care va cuprinde exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și al prezentării publice, potrivit datelor publicate pe site-ul competiției www.cybersecuritychallenge.ro, disponibil pentru detalii și înscriere.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la ECSC2017, SRI, alături de parteneri, va organiza două sesiuni de training, în lunile septembrie și octombrie, pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

Potrivit sursei citate, fiecare țară participantă în competiția europeană va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți din două categorii: 5 concurenți cu vârste cuprinse între 16 și 20 ani și 5 concurenți cu vârste cuprinse între 21 și 25 ani.

Anul trecut, echipa României a ocupat locul al doilea dintr-un total de 10 țări participante la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) desfășurat la Duesseldorf, în Germania, în perioada 7 — 10 noiembrie 2016.

2017 este cel de-al treilea an consecutiv în care SRI, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Bitdefender, Orange, Cisco Romania, Cyber Smart Defence, eMag și Enevo Group, organizează selecția și pregătirea echipei naționale pentru competiția la nivel european ECSC2017.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.1 ° C
1.1 °
-0.6 °
87 %
0.9kmh
91 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...