Primul sat lacustru din România, în Clisura Dunării

Vești excelente pentru turiștii din România. În Banat, în Clisura Dunării va fi deschisă prima stațiune exotică din țară, în curând. Pentru început, 15 căsuțe suspendate deasupra Dunării vor putea fi închiriate de persoanele care au nevoie de câteva zile de relaxare.

 

Judeţul Caraş-Severin înregistrează o nouă premieră – prima staţiune lacustră din România prevede amenajarea în localitatea Berzasca a 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, legate între ele prin pontoane. Satul plutitor de la Berzeasca va fi unic în România, amplasarea lui pe Clisura Dunării oferindu-i un aspect exotic.

 

Stațiune exotică într-un peisaj de vis

 

Ineditul sat plutitor a fost realizat în localitatea Berzasca din județul Caraș-Severin, într-o zonă cu un peisaj de vis. Astfel, turiștii care se cazează în locuințele cu totul speciale vor fi treziți dimineața de zgomotul păsărilor care zboară deasupra Dunării și de gălăgia produsă de broaște. Mai mult, casele sunt construite la aproximativ 20-30 metri de mal și au vedere spre Dunăre și spre pădurea de un verde superb din Serbia. Turiștii care se cazează în satul lacustru unic în România vor putea să își bea cafeaua dimineața sau să ia masa chiar pe terasa căsuței, deasupra Dunării. O noapte deasupra apei, într-o astfel de căsuță, va costa aproximativ 200 lei.

Fiecare căsuță rustică este din lemn și este alcătuită dintr-o baie, o mini-bucătărie și un living în care va fi montat și un televizor. Apoi, se urcă pe o scară în dormitor, care este dotate și cu un aparat de aer condiționat. Căsuțele sunt legate între ele prin pontoane.

Se estimează că în aproximativ o lună, locuințele rustice vor putea fi închiriate. Excentrica investiţie din judeţul Caraş-Severin este posibilă în cadrul unui proiect intitulat „Dreptul la Dunăre”, derulat cu bani europeni, în valoare de aproximativ două milioane de lei.

În total, în localitatea Berzasca vor fi realizate 30 de astfel de căsuţe, care vor forma două insule, Egreta şi Pelicanul. Astfel, în oglindă cu complexul de 15 căsuțe, va fi mai construit încă unul identic, iar în mijlocul lor vor fi amenajate două piscine, una pentru adulți și una pentru copii, dar și un restaurant. De asemenea, în cadrul proiectului „Dreptul la Dunăre”, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

 

 

 

Deja ai votat!