joi, aprilie 18, 2024
AcasăMagazinAmericanii pregătesc un nou avion supersonic de pasageri

Americanii pregătesc un nou avion supersonic de pasageri

 

Compania Boom a făcut public prototipul avionului care se doreşte a fi un demn urmaş al celebrelor avioane supersonice Concorde.

 

O companie din Colorado a anunţat că este pe cale să construiască cel mai rapid avion de pasageri din lume, care ar urma să zboare cu o viteză de 2,2 ori mai mare decât cea a sunetului. Noul avion ar putea ajunge de la New York la Londra în numai trei ore şi jumătate, iar marile companii şi-au arătat deja interesul de a investi în acest proiect , relatează CNN.

La 41 de ani de la primul zbor supersonic de pasageri, compania aerospaţială Boom a făcut public prototipul său de avion, care se doreşte a fi noua generaţie de avioane Concorde. XB-1 sau „Baby Boom” este un prototip al avionului supersonic care va fi gata până în 2020, iar până la sfârşitul acestui an ar trebui să se înceapă testele de zbor.

Avionul companiei Boom ar urma să zboare de două ori mai repede decât viteza sunetului şi de 2,6 ori mai repede decât oricare altă companie de linie, la un preţ dus-întors pentru zborurile transatlantice de aproximativ 5.000 de dolari, un sfert din preţul practicat de compania Concorde.

Pentru a reduce greutatea, avionul va fi realizat din fibră de carbon în loc de aluminiu. Scaunele vor fi dispuse pe două rânduri a câte un scaun, astfel încât pasagerii vor putea sta la geam şi vor putea avea mai uşor acces la culoar. Avionul va zbura la circa 18 kilometri altitudine, fapt ce ar însemna că pasagerii ar putea vedea curbura Pământului. Spre deosebire de Concorde, care avea 100 de locuri, avionul Boom va avea doar 50-55.

Gigantul Virgin Airlines şi-a arătat deja interesul pentru construirea şi achiziţionarea a 10 astfel de avioane, valoarea contractului ridicându-se la două miliarde de dolari. Compania Boom a mai încheiat un contract în valoare de cinci miliarde de dolari cu o companie europeană a cărui nume nu a fost dezvăluit, au declarat reprezentanţii firmei pentru TechCrunch.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...