spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăMedicalMedicament revoluţionar pentru cei cu alergii alimentare multiple

Medicament revoluţionar pentru cei cu alergii alimentare multiple

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) și-a extins săptămâna trecută aprobarea pentru omalizumab, care este comercializat sub denumirea comercială Xolair, pentru a include persoanele cu alergii alimentare, pe baza unei analize intermediare a studiului.

Prin includerea mai multor alimente în noul studiu, cercetătorii au putut determina că Xolair poate să reducă o reacție alergică dacă o persoană ar consuma mai multe alimente la care este alergică în același timp, spun experții.

„Acesta este un pas înainte uimitor în domeniul nostru”, a declarat Dr. Sharon Chinthrajah, unul dintre autorii principali ai studiului și profesor asociat la Universitatea Stanford.

Xolair oferă persoanelor cu alergii alimentare o anumită protecție împotriva expunerii accidentale care ar putea duce la anafilaxie, o reacție alergică gravă și uneori amenințătoare de viață care necesită tratament medical imediat, inclusiv o injecție de epinefrină, a spus ea.

„Am pacienți care sunt în adolescență și care au doar o alergie la arahide și care nu au fost niciodată lăsați să mănânce în restaurant pentru că există atât de multă teamă de necunoscut”, a declarat Dr. Robert Wood, autorul principal al studiului și director al Diviziei Eudowood de Alergii, Imunologie și Reumatologie de la Johns Hopkins Children’s Center.

Nu există un tratament pentru alergiile alimentare, iar singurul alt tratament aprobat de FDA este Palforzia, o imunoterapie orală pentru alergiile la arahide la copiii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani.

 

Tratament de succes la copii

 

Xolair este dezvoltat și promovat de Genentech și Novartis în SUA și a fost aprobat în 2003 pentru tratarea astmului alergic persistent moderat până la sever.

Pentru aprobarea sa pentru persoanele cu alergie alimentară, FDA a solicitat un studiu de fază 3 controlat cu placebo care să includă un „set complet de date privind persoanele alergice la alune”, spune Wood, deoarece alergiile la alune sunt printre cele mai frecvente alergii alimentare, în special la copii.

Alimentele folosite în cadrul studiului au fost arahidele, caju, oul, laptele, nucile, alunele și grâul, care sunt unii dintre cei mai comuni alergeni, a spus Wood.

Studiul a arătat că 79 dintre cei 118 – aproximativ 67% – cărora li s-a administrat omalizumab au îndeplinit criteriile principale de evaluare, ceea ce înseamnă că au putut tolera cel puțin 600 de miligrame sau mai mult de proteine de arahide, ceea ce este egal cu aproximativ 2,5 alune.

Pentru tratamentul alergiilor alimentare, prețul de listă estimat pentru Xolair variază între aproximativ 2.900 de dolari pentru copii și 5.000 de dolari pentru adulți în fiecare lună, potrivit Genentech.

Acesta este costul real al medicamentului, dar pacienţii cu asigurare vor plăti mai puţin prin contribuţia asiguratorului sa a statului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
7.9 ° C
10.6 °
7.2 °
91 %
2.1kmh
51 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...