spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăNaționalFirea se întoarce la şefia PSD Bucureşti la două luni după scandalul „azilurilor...

Firea se întoarce la şefia PSD Bucureşti la două luni după scandalul „azilurilor groazei”

La două luni după scandalul „azilurilor groazei”, Firea revine la șefia PSD București și sugerează că va candida: „Suntem pregătiți pentru a face Bucureștiul trainic din nou”.

Fostul primar PSD al Capitalei a publicat pe pagina ei de Facebook nu mai puțin de 30 de fotografii în care se vede că ea conduce, alături de secretarul general al PSD, o ședință a organizației de partid din București. Însă, în imagini nu apare primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, care, potrivit ultimelor sondaje, are o cotă mai mare de popularitate decât Firea.

Sugerează că va candida

„Capitala este abandonată de falșii salvatori și toate proiectele majore sunt blocate! Nu putem lăsa orașul să se degradeze și mai tare, în timp ce actualii primari să se preocupe doar de lucruri mărunte și răfuieli politice.  Știm cine sunt vinovații pentru cum a ajuns Capitala României și cred că au văzut asta și bucureștenii. Oamenii simt pe pielea lor minciunile din campania electorală și nu mai au răbdare. Este nevoie de soluții, iar PSD București a început pregătirile pentru următorul an electoral.

Împreună cu secretarul general al PSD, Paul Stănescu, parlamentarii și liderii organizațiilor de sector din București, am analizat situația în care se află proiectele propuse de PSD în București și care sunt acțiunile pentru următoarea perioada. Echipa social-democrată din București este pregătită să revitalizeze proiectele începute și blocate după alegerile din 2020. Suntem pregătiți pentru a face Bucureștiul trainic din nou. Să-l salvăm din mâinile incompetente ale falșilor salvatori, care au câștigat alegerile prin furt și minciună”, a scris Firea, pe Faacebook.

Ea se suspendase de la șefia PSD București la 14 iulie, când a demisionat de la șefia ministerului Familiei.

„Plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată, scria ea, în iulie.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei nu a fost vreodată şoferul său. Ea a negat constant orice legătură cu centrele denumite ”azilele groazei” sau ”lagărele din Ilfov”.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21.6 °
20.5 °
45 %
4.3kmh
1 %
mar
18 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...