spot_img
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăNaționalGabriela Firea rămâne candidatul PSD la Primăria Capitalei după scandalul cu azilele...

Gabriela Firea rămâne candidatul PSD la Primăria Capitalei după scandalul cu azilele groazei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că, în acest moment, există o hotărâre luată de PSD potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul partidului la Primăria Capitalei, adăugând că, în primul rând, este decizia acesteia dacă va rămâne pe această poziţie.

„Există o decizie în acest moment şi ea nu a fost schimbată, doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Nu am luat altă decizie. Ştim cu toţii, şi vă spun fără nicio reţinere, ministrul Gabriela Firea n-are nicio vină în cazul ‘azilelor groazei’. Ştim cu toţii acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuţie care ţine în primul şi în primul rând de doamna Gabriela Firea şi de decizia domniei sale”, a afirmat Ciolacu, la Digi 24, întrebat dacă Gabriela Firea mai are susţinere din partea lui la Primăria Capitalei.

Potrivit liderului PSD, după alegerile europarlamentare, partidul va decide candidaţii la alegerile locale. „Ca şi preşedinte de partid prioritatea mea sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt alegerile europarlamentare. După europarlamentare, o să hotărâm împreună cu colegii mei candidaţii de la alegerile locale. Nu se va hotărî niciun candidat de preşedinte de Consiliu judeţean, de primar general, de primar de reşedinţă de judeţ, fiindcă ăsta este atributul Consiliului Politic Naţional, decât după alegerile europarlamentare, cum e şi normal”, a explicat el.

Firea a demisionat din funcţia de ministru

Gabriela Firea a anunțat, pe data de 14 iulie, după scandalul Azilelor Groazei, că a demisionat din funcția de ministru al Familiei și că pleacă, pentru moment, de la șefia organizației PSD București.

Firea a declarat la vremea respectivă că plătește „pentru vina de a fi avut încredere în oameni” și susține că obiectivul „demolatorilor” ei din multe direcții este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei, pentru că toate sondajele arată că ar fi câștigat în orice formulă politică.

Firea a susținut că Ștefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, nu a fost vreodată șoferul ei, ci a lucrat ca șofer la Primăria Capitalei și „a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial”.

Reacția vine după ce G4Media și alte publicații au dezvăluit că Firea l-a angajat pe Godei și la cabinetul de senator, după ce anterior patronul azilelor groazei fusese șofer și la Primăria București.

Godei, patronul azilelor groazei, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, potrivit unui document oficial consultat de G4Media. Asta înseamnă că a fost angajat la cabinetul lui Firea imediat după ce aceasta a câștigat postul de senator la alegerile din decembrie 2020.

Potrivit Digi24, Ștefan Godei a lucrat și alte firme și instituții conduse din subordinea lui Gabriela Firea și Florentin Pandele: clubul de fotbal FC Voluntari și RATB.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
0 ° C
0.6 °
-2.2 °
90 %
1.5kmh
35 %
mie
2 °
joi
1 °
vin
1 °
sâm
-0 °
Dum
-1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă lucrezi unde trebuie, diferența între accesul liber și parcarea liberă nu mai contează.

EDITORIAL

Nu doar aparent, suntem un popor paradoxal. Un popor pentru care dubla măsură e ceva atât de obișnuit, încât nu doar că nu mai...

EPIGRAMA ZILEI

Pentru că intră fără veste Prin geamuri, uşi sau prin perete, Eu tare cred că moşul este Şiretul ... de la ghete !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...