spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocalMagistraţii dau liber la răfuieli în stradă (video)

Magistraţii dau liber la răfuieli în stradă (video)

Scandalagii par să aibă liber la agresiuni de tot felul. Tot mai multe atacuri extrem de grave petrecute în ultima perioadă în judeţ au rămas fără măsuri drastice pentru agresori. Aşa se face că în trei situaţii de agresiuni de o violenţă ieşită din comun agresorii au scăpat de după gratii după numai 24 de ore.

Cel mai recent astfel de exemplu este şi cazul celor nouă persoane reţinute în cazul conflictului de sâmbătă la amiază, de pe strada Primăverii. Deşi s-au folosit răngi, scânduri, chiar şi o toporişcă, iar poliţiştii au decis să îi reţină pe toţi, timp de 24 de ore, ulterior procurorii au propus plasarea lor sub control judiciar.

Aşa se face că după cele 24 de ore petrecute după gratii, cei nouă implicaţi în conflict au fost aduși pe rând în faţa judecătorului, care a acceptat propunerea de plasare a lor sub control judiciar. Una dintre motivări pentru această decizie a fost şi faptul că aceştia s-au bătut între ei, fără ca alte persoane să fie afectate. În plus, chiar şi cei răniţi nu ar fi suferit traumatisme care să le pună viaţa în pericol.

Decizia pare totuşi de neînţeles în condiţiile în care răfuiala celor două clanuri sucevene care s-au răfuit la Botoşani s-a produs în plină stradă, iar pentru capturarea celor implicaţi s-a dat alertă maximă, intervenind toate forţele de ordine disponibile, inclusiv mascaţii. Chiar şi răniţii au fost flancaţi în spital de trupele speciale, iar asupra susţinătorilor care veniseră să se intereseze de starea lor s-au găsit arme albe.

Scuze suficiente după un atac sângeros

Cu câteva zile înainte, alţi doi agresori, de această dată din comuna Călăraşi, au avut aceeași soartă. Cei doi bărbaţi care şi-au înjunghiat adversarii într-un bar din localitate au fost lăsaţi să plece acasă. După ce au petrecut 24 de ore în arestul poliţiei, cei doi, de 32 şi 48 de ani, au fost prezentaţi în faţa judecătorului. Cei doi au spus că nu au avut intenţia de a-i răni atât de grav pe adversarii lor şi că îşi regretă faptele. Ca urmare, instanţa a decis ca aceştia să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Din câte se pare, scandalul ar fi pornit de la o fată de 14 ani. Minora a fost găsită de către fratele ei de 16 ani într-un bar din localitate, în compania unui bărbat de peste 30 de ani. Imediat minorul a început să îi reproşeze surorii prezenţa în bar. Între acesta şi bărbatul cu care era fata a izbucnit un conflict. La scurt timp a intervenit şi tatăl celor doi minori şi totul a degenerat într-o bătaie în toată regula.

„A fost un scandal mai mare, am fost implicați mai mulți. Ne aflam la bar. De la o nimica toată s-a declanșat scandalul. Un conflict mai vechi între două persoane și s-a ajuns la asta. Agresorii sunt nişte băieți din sat. Cred că i-au prins polițiștii. A fost implicat și un minor”, a povestit unul dintre cei implicaţi în altercaţia din Călăraşi. Bărbatul a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor.

Chiar şi poliţiştii pot ajunge victime

Pe lângă aceste cazuri, în ultima zi din ianuarie, doi poliţişti aflaţi în timpul liber au fost bătuţi cu bestialitate chiar în punctul zero al oraşului. Sub semnul care indica apartenenţa la Uniunea Europeană, cei doi au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de patru tineri. Cei patru s-au făcut iniţial nevăzuţi, dar au fost identificaţi de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior au scăpat şi ei de arest. Aceştia şi-au cerut scuze, iar oamenii legii nici nu au mai cerut arestul pentru 30 de zile. Procurorii au hotărât că agresorii nu reprezintă un pericol social.

Cei patru, cu vârste cuprinse între 34 şi 46 de ani, au fost reținuți pentru lovire sau alte violențe. Unul a fost prins pe aeroportul din Suceava, în timp ce încerca să scape de arest.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
10.7 ° C
13.8 °
10 °
82 %
2.4kmh
95 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...