spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocalHaos rutier cu treceri de pietoni dispărute peste noapte

Haos rutier cu treceri de pietoni dispărute peste noapte

Municipalitatea botoşăneană pare să nu aibă o viziune clară asupra modului în care trebuie să se desfășoare traficul pietonal prin oraș. Asta pentru că unele măsuri dispuse în ultimul timp par să nu aibă vreo logică. Astfel, după o serie de lucrări la infrastructura străzilor din municipiu, unii oameni sunt nevoiți să înconjoare, dacă vor să respecte normele rutiere.

Este vorba de două intersecții din oraș aflate la o distanță de numai circa 300 de metri una de cealaltă și în care a fost desființată câte o trecere de pietoni.

Pietoni puşi să ocolească

Cea mai mare gafă a fost comisă în sensul giratoriu de la Pod de Piatră, acolo unde Primăria a dezafectat, anul acesta, refugiile cu fostele stațiile de tramvai. Toate bune și frumoase, doar că au desființat și trecerea de pietoni din dreptul autogării Trans-Dor.

Cei mai afectați sunt botoșănenii care coborau pe strada Mihail Kogălniceanu (n.r. – pe lângă autogară către piața centrală). Astfel, aceștia trebuie să meargă acum spre sediul sucursalei BRD și să traverseze Calea Națională pe trecerea de pietoni semaforizată din apropierea BIG. Sau, dacă vor să urce pe strada Ion Pillat, ei mai au o variantă – să traverseze aproape toate străzile care ajung în sensul giratoriu.

Pietonii trebuie să meargă prin fața autogării Trans-Dor, să traverseze strada Nicolae Iorga spre complexul Orhideea, apoi să traverseze Calea Națională spre blocul ANL, iar apoi strada Ion Pillat să ajungă la intrarea în Piață dinspre latura de sud. Același lucru trebuie să-l facă cei care coboară pe strada Ion Pillat dinspre Biserica Sf. Gheorghe și vor să urce mai apoi pe strada Nicolae Iorga sau Mihail Kogălniceanu. Ei trebuie să traverseze întreg sensul giratoriu, ca să ajungă la Serviciul de medicină Legală sau Biserica Catolică. Ori, mai au varianta să ocolească pe la semaforul cu buton de lângă fostul magazin BIG.

Gafă şi pe strada Cuza Vodă

În aceeași zonă, la circa 300 de metri distanță, există o altă anomalie. Mai exact în intersecția străzilor Cuza Vodă și Mihail Kogălniceanu, unde la fel există tot numai trei treceri de pietoni. După desființarea trotuarului de lângă sediul Casei Asigurărilor de Sănătate, botoșănenii care urcă sau coboară pe strada Mihail Kogălniceanu au rămas cu un sigur trotuar, cel din fața Bisericii Vovidenia.

Cei care urcă spre Palatul Copiilor sau coboară spre piață trebuie să treacă nu mai puțin de trei treceri de pietoni. Mai întâi traversează Mihail Kogălniceanu dinspre biserică spre partea de jos a curții internatului Colegiului „A.T.Laurian”, apoi strada Cuza Vodă, după care din nou strada Mihail Kogălniceanu spre casa fostului prefect Alexandru Simionovici.

Asta pentru că celor de la sistematizarea circulației le-a fost lene să mai facă o trecere de pietoni dinspre casa fostului prefect spre Biserica Vovidenia. Prin urmare, cei care locuiesc în cartierul Bucovina și vor să meargă la Piața Centrală au de trecut prin toate aceste încercări.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...