Elena-Gabriela Ruse, la un pas de o mare surpriză la Wimbledon

Elena-Gabriela Ruse, locul 195 WTA, venită din calificări, a fost învinsă cu scorul de 6-3, 4-6, 7-5, de poloneza Agneiszka Radwanska, locul 30 WTA şi cap de serie 32, în turul I al turneului de la Wimbledon.

Ruse a făcut meciul carierei ei, dar din nefericire a fost întrecută de experimentata sportivă poloneză, în vârstă de 29 de ani, nu înainte ca românca să rateze şase mingi de meci şi după două ore şi 40 de minute de joc, în cea mai spectaculoasă partidă din prima zi a turneului.

La prima ei participare la un turneu de Mare Şlem de seniori, Ruse a întâlnit o jucătoare cu 20 de trofee cucerite în carieră şi fostă numărul 2 mondial. Ca joc, românca a evoluat entuziasmant după ce a scăpat de trac. Cu mingi pe marginile terenului, unele puse pe linie cu precizie de mare jucătoare, cu insistenţă pe o zonă laterală, apoi cu schimbarea bruscă a direcţiei, cu scurte executate impecabil de multe ori, cu loburi care au pironit-o parcă pe Radwanska, cu veniri inspirate la fileu, cu retururi imparabile. Dar serviciul a fost oscilant, cu scăderi de forţă şi precizie mari.

Pe final, şase mingi de break şi de meci a ratat Ruse, într-un ghem de aproape un sfert de oră, în care a dat totul, dar s-a lovit de defensiva de fier a polonezei. De la 5-5, ea nu a mai avut forţa de a se opune succesului adversarei şi a cedat următoarele două ghemuri şi meciul.

În faza următoare, Radwanska va evolua cu sportiva cehă Lucie Safarova, locul 66 WTA.

Jucătoarele care acced din calificări pe tabloul principal îşi asigură un premiu de 39.000 de lire sterline (aproximativ 44.000 de euro) şi 40 de puncte WTA.

Deja ai votat!