spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSport„Tricolorii mici”, în faţa meciului carierei

„Tricolorii mici”, în faţa meciului carierei

Naţionala României joacă în această seară, de la ora 19:30, meciul decisiv pentru calificare în semifinalele turneului Euro 2019 şi implicit la Jocurile Olimpice de la Toko 2020.

În condiţiile în care, până ieri, nu s-a înregistrat niciun rezultat de egalitate, pentru a spera de la calificarea de pe locul 2, ceea ce presupune să aibă cel mai bun punctaj din cele trei grupe, „tricolorii” au nevoie de o victorie în meciul cu Anglia.

Selecţionerul Mirel Rădoi ştie cum trebuie să stea jucătorii săi pe teren pentru a evita să fie dominaţi de Anglia. „Jucătorii au înţeles destul de repede şi foarte bine mesajul pe care l-am transmis în vestiar, imediat după victoria cu Croaţia. Acela că, indiferent de evoluţia scorului, trebuie să jucăm la fel. Până la urmă, cel mai mult contează forţa grupului”, a spus Mirel Rădoi.

Selecţionerul nu s-a sfiit să vorbească deja despre meciul cu Anglia. „Va fi foarte greu să rămânem sus în pressing, ca în meciul cu Croaţia, pentru că se va juca din nou devreme, pe o temperatură ridicată şi consumul de energie va fi foarte mare. Dacă în aer vor fi 35ºC, la sol temperatura resimţită va fi de 42ºC, după măsurătorile noastre. Dar, la fel ca la meciul cu Croaţia, vom încerca să stăm cât mai sus pe început de meci. Anglia are un ritm mai ridicat decât Croaţia şi atunci ne va fi greu să ne menţinem acolo pe durata celor 90 de minute. Organizarea pe faza defensivă va trebui să primeze”, a dezvăluit Rădoi.

Tehnicianul susţine că organizarea defensivă poate fi cheia meciului. „Blocul compact defensiv, distanţele foarte scurte dintre linii, pentru a putea pune presing, dublajul sunt cheile acestui meci. Cu cât spaţiile vor fi mai mari, cu atât le va fi mai uşor englezilor să ne atace, să ne domine”, a concluzionat Mirel Rădoi, care încă nu s-a decis asupra primului „11”: „Sunt meciuri care se joacă din trei în trei zile şi vom avea nevoie şi de prospeţime. Vom vedea şi în funcţie de starea de sănătate a jucătorilor, în funcţie de cum se recuperează”.

De partea cealaltă, selecţionerul Aidy Boothroyd este conştient că Anglia trebuie să învingă România pentru a avea şanse de calificare în semifinalele. Boothroyd le-a cerut jucătorilor lui să strângă rândurile după înfrângerea dureroasă din meciul de luni cu Franţa, scor 1-2. „Suntem cu toţii foarte dezamăgiţi, dar nu avem timp să fim îmbufnaţi. Ne aşteaptă alt meci şi dacă vrem să ieşim din grupă avem nevoie de maximum de puncte. Dacă nu profiţi de şansele tale şi nu-ţi stopezi adversarul, te pui într-o situaţie complicată”, a afirmat Boothroyd.

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020. Dacă printre acestea se află Anglia, va exista un baraj pentru JO de la Tokyo între celelalte două echipe clasate pe locul secund în grupe.

 

Brigadă suedeză la centru

 

Suedezul Andreas Ekberg va arbitra meciul Anglia – România, care se va disputa, vineri, de la ora 19.30, în etapa a doua a Grupei C la Campionatul European de tineret. Andreas Ekberg va fi ajutat de Mehmet Culum şi Stefan Hallberg. Rezervă va fi Orel Grinfeld (Israel), iar asistenţi video João Pinheiro şi Luis Godinho (ambii din Portugalia).

Meciul de pe Arena „Dinu Manuzzi” din Cesena va fi transmis de TVR1.

 

Grupa C

Programul etapei a II-a, 21 iunie

ora 19:30: Anglia – România, TVR 1 şi TVR HD
ora 22:00: Franţa – Croaţia, TVR 2 şi TVR HD


Clasament

1. România 1 1 0 0 4-1 3
2. Franţa 1 1 0 0 2-1 3
3. Anglia 1 0 0 1 1-2 0
4. Croaţia 1 0 0 1 1-4 0

 

Etapa viitoare, 24 iunie

ora 22:00: Franţa – România, TVR 1 şi TVR HD

ora 22:00: Croaţia – Anglia, TVR 2 şi TVR HD

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...