spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportBotoșăneanca Adelina Budăi Ungureanu duce România în optimile Europeanului de volei

Botoșăneanca Adelina Budăi Ungureanu duce România în optimile Europeanului de volei

Cu botoșăneanca Adelian Budăi Ungureanu MVP, reprezentativa de senioare a României a învins selecționata similară a Bosniei-Herțegovina după un meci dramatic de cinci seturi (12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11), calificându-se în optimile competiției.

La Torino, în cel de-al patrulea meci din Grupa B, „tricolorele” nu au început prea fericit duelul cu Bosnia – Herțegovina, însă au fost salvate de Adelina Budăi Ungurenau, botoșăneanca fiind într-o formă de zile mari, reușind cele mai multe puncte pentru echipa noastră, 23 la număr, terminând partida pe +14, cel mai bun rezultat din echipa „tricoloră”.

„La început am avut emoții, nu au fost tocmai constructive în ideea în care am început destul de prost meciul, n-am reușit să ne legăm deloc jocul, dar mă bucur că am dat dovadă de tărie de caracter și am reușit să revenim. Chiar și în setul al cincilea, când eram conduse cu două puncte am revenit. Sunt foarte mândră de echipa mea. Ne bucurăm extrem de mult pentru această calificare, am transpirat foarte mult pentru ea. A fost consum fizic, cât și psihic, nu e ușor să joci sub presiune, dar sunt fericită cu felul în care am jucat. Sper ca în meciul cu Bulgaria să ne bucurăm de volei”, a declarat Adelina Budăi Ungurean pentru Federația Română de Volei (FRV).

În jocul contra Bosniei, botoșăneanca a fost urmată în topul eficacității de Rodica Buterez și Eliza Inneh, ambele cu câte 19 puncte reușite, însă Rodica a avut un procentaj al reușitelor mai bun, terminând cu +13, față de +9. Introdusă pe teren în setul secund, centrul Daiana Roman a demonstrat de ce este în acest lot și a fost un adevărat zid, cu cinci blocaje, cele mai multe din echipa noastră. Ea a încheiat meciul cu 8 puncte și cu +7, o prestație foarte bună pentru un centru.

România mai are de disputat un meci în faza grupelor, astăzi, 21 august, contra Bulgariei, de la ora 19:00, după care va juca în optimi de finală cu o echipă din Grupa A care se joacă la Tallinn și din care fac parte Serbia, Polonia, Ucraina, Belgia, Ungaria și Slovenia.

CEV EuroVolley 2023 are loc în perioada 15 august-3 septembrie în patru țări, Belgia, Italia, Estonia și Germania. La Europeanul din 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croația, România și Serbia, „tricolorele” au ocupat penultimul loc, 23. Cel mai bun rezultat al României „all-time” la un European feminin s-a înregistrat în 1963, când „tricolorele” au obținut bronzul pe teren propriu.

Cifrele „tricolorelor” în jocul cu Bosnia – Herțegovina

În jocul cu Bosnia – Herțegovina au jucat pentru România: Adelina Budai-Ungureanu 23 pct. (+14), Buterez 19 pct. (+13), Inneh 19 pct. (+9), Roman 8 pct. (+7), Axinte 4pct. (+2), R. Ioan 3pct. (0), Zadorojnai 1 pct (+1), Vîrlan 1 pct. (0), M. Radu 0pct. (0), Miclăuș 0 pct. (0), Vereș (libero). Nu au jucat: Ariton, Ad. Matei, Albu (libero). Antrenor: Guilermo Naranjo.

Programul României la European
15 august (Verona)  Italia-România 3-0
17 august (Monza) România-Croația 3-1
19 august (Monza) România-Elveția 2-3
21 august Bosnia-Herțegovina-România 2-3
22 august (Torino), ora 19:00 România-Bulgaria

Celelalte meciuri de jucat în Grupa B:
21 august: Croația-Elveția
22 august: Italia-Bosnia-Herțegovina
23 august: Elveția-Bulgaria, Italia-Croația

Clasament Grupa B         
1 Italia  3 3 0 9-0 9
2 Bulgaria 3 2 1 6-5 6
3 România 4 2 2 8-9 6
4 Elveţia 4 2 2 8-9 6
5 Bosnia & Herțegovina 4 2 2 9-10 5
6 Croaţia 4 0 4 5-12 1
* primele patru clasate merg în optimi
** primul criteriu este cel al numărului de victorii, al doilea fiind al punctelor
*** un meci câștigat cu 3-0 sau 3-1 valorează 3 puncte, în timp ce unul cu 3-2 este 2 puncte, 1 punct revenind învinsei

LOTUL ROMÂNIEI LA EURO 2023     
Libero: Diana Vereș (CSO Voluntari); Mihaela Albu (Rapid București)
Centri: Diana Ariton (Corona Brașov), Raisa Ioan (Volei Alba Blaj), Daiana Roman (Rapid București), Dalia Vîrlan (Dinamo București)
Extreme: Rodica Buterez (SC Potsdam), Adriana Matei (CSO Voluntari), Sorina Miclăuș (FC Argeș Pitești), Adelina Budăi Ungureanu (Pallavolo Pinerolo)
Ridicătoare: Marisa Radu (Rapid București), Iarina Axinte (Volei Alba Blaj)
Opuși: Elizabet Inneh (Chemik Police), Iuna Zadorojnai (CSM București)
Staff: Guillermo Naranjo Hernandez (antrenor principal), Radu Began (antrenor secund), Sotiris Gkotsis (antrenor secund), Ioannis Paraschidis (preparator fizic). Alexandru Răducanu (kinetoterapeut), Vlad Păușescu (statistician)

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...